Bezpečná munice na bitvách

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

brambory kdyz na zbroji oschnou tak je proste odrolis a hotovo...
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

mě ty brambory připadají jednoduše geniální :)
Bonemina
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Bonemina »

Mě osobně se brambory taky líbí, ze všeho, s čím jsem kdy střílela, měly nejlepší poměr věrohodný vzhled x letové vlastnosti. Taky věřím, že se dají odrolit stejně jako zaschlé bahno, ale nemám kroužkovku, na které to vyzkoušet.
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

uvarte je s nejakym tmavym jedlym barvivem a vypadaj jak sutry
Bonemina
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Bonemina »

Tak mi to nedalo a uvařila jsem hrnec brambor (varný typ B, velikost cca slepičího vejce). Dvě třetiny do polotvrda a třetinu do měkka. Ty měkké a půlku polotvrdých jsem olepila kobercovkou a vyrazila s fustibalem před barák.

Polotvrdé brambory bez kobercovky vydržely pohromadě střely do země na zhruba deset, dvacet a třicet metrů a dokonce i prudké střely do zdi z cca osmi metrů. Při pokusné střele opakovaně stejnou bramborou do zdi se ta rozprskla až při třetí ráně. Po každé ráně samozřejmě trochu změkly, ale nerozpadly se.

Polotvrdé brambory olepené kobercovkou vydržely totéž a chovaly se podobně, ale nerozpadly se ani po třech ranách do zdi.

Měkké brambory olepené kobercovkou snášely dopady stejně dobře. Opakované rány přežila dvě, pak jsem přestřelila zeď a už jsem ji nenašla. Už po první ráně dost změkla a po druhé připomínala hustou kaši v pytlíku, ale ta kobercovka to bez problémů udržela pohromadě, žádný sajrajt nevytekl.

Ty polotvrdé brambory po dopadu dost odskakovaly, měkké brambory míň.

Omotání kobercovkou a omatlání prachem dodalo bramboře tak kamenovatý vzhled, že jsem je (v šeru) občas nepoznala ani na metr :-)

Náklady na výrobu jsou minimální, doba výroby taky. Nejsem si teda jistá ekologickou samozničitelností olepené brambory. Jinak ale mám pocit, že požadavky splňuje.
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

jen takova poznamka.... varny typ u tohodle fakt nehraje roli... :badgrin:
Ratatosk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ratatosk »

Bonemína: to ní dobře, jsem taky pro brambory. To snad není tak hrozná práce je pak posbírat, takže ekologic. samozničitelnost se dá obejít, horší asi bude je vůbec najít, když budou tak dobře maskované za kameny 8)
Vím, že nic nevím. O:)
Bonemina
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Bonemina »

abaddon: Když už něco dělám, tak systematicky :-) Přemýšlela jsem, jestli tam napsat taky přesnou dobu varu na vteřiny a naskenovat ty zemáky i s měřítkem, ale pak jsem to zavrhla :mrgreen:

Jinak noviny a škrob nejsou podle mě nejlepší nápad, výsledek je stále dost lehký a přitom už hodně tvrdý.
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

co takhle papírové pásky na balíky - jsou sice žluté, ale možná by byly i hnědé. Papír se přeci jen jednou rozloží - respektive rychleji než kobercovka, ale taky méně vydrží. :?

pro rychlost jsou dobré ty brambory obecně, ale mají ten nedostak, že by se hodily tak na LH v Emerice :c))))

Bonemina je móóóóóc šikovná =D>
Bonemina
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Bonemina »

Ono když se to vyválí v prachu, začne kámen připomínat skoro cokoli. Papírovou "poštovní" pásku někde doma máme, ale zatím jsem ji nenašla. Můžu si dát večer druhé kolo :-)

Brambory v kobercovce by se na dvoudenních akcích snad daly recyklovat, u těch v papíru si nejsem jistá, to by bylo asi skutečně jednorázové střelivo. Zkusím, uvidíme.