Zbraně - od křesadla po opakovačku

Zbraně a Vojenství

Moderátor: Joe

cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od cossack »

Popravdě, dost jsi mne Raidene překvapil. Myslel jsem, že lidi co se historií zabývají seriózněji se Drakkarii vyhnou velikým obloukem.
Co budeš dělat s tím křesadlem až Ti přijde a nebude fachčit? Když to budeš reklamovat, řeknou že máš blbej šutr....
Není nad to si takové věci napřed vyzkoušet než je koupíš.
Nehledě na to, že křesadlo za pětikilo je předražený víc než dvakrát.
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Cossack: to máš tak. Jednak jsem neznal nikoho, kdo by řek: na Drakkarii se vy*er, takže jsem zariskoval a získal novou zkušenost v duchu výšeuvedeného;
No a druhak jsem to křesadlo nebyl schopnej sehnat jinde. Což už taky neplatí.

Holt chybama se člověk učí a já opravdu nejsem takovej rutinér jako vy, co děláte LH léta. Sice jsem zelenáč, ale nejsem padlej na hlavu. Drkk. někde na stránkách píšou, že se zboží dá po dohodě převzít osobně, takže bych samozřejmě trval na předvedení.

S kupováním zajíce v pytli to máš těžký. Když si objednáš zámek z USA, jakou máš záruku, že to nebude šunt? Přinejlepším ti vrátěj peníze, ale cvakneš poštovný.
Naposledy upravil(a) Raiden dne čtv 07. zář, 2006 8:37, celkem upraveno 1 x.
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od cossack »

Zas takoví rutinéři nejsme. Taky se občas spálíme :evil: , neboj.
Já tomu co Drakkarie nabízí houbeles rozumím, ale občas si člověk tu a tam něco přečte.... no a z toho jsem si udělal obrázek.
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

Raiden: to chce přijet na nějakou akci - seznámíš se trochu s lidma, okoukáš to, zjistíš, co, kde a jak sehnat, co vlastně potřebuješ a pod.

Když napoprvé nebudeš oblečenej úplně echt, nikdo ti hlavu neutrhne. Nebudeš tam jedinej, kdo začíná a koneckonců jsme začínali všichni nějak a i pár let suplovali svou výstroj něčím, co třeba nebylo úplně to pravé. Ta výbava stojí nemalé peníze a každému z nás je jasné, že nemůžeš mít všechno naráz.

Když ti to vyjde, přijeď za tři týdny do Nymburka na akci, třeba jen na den. Pokud o to máš opravdu zájem, myslím, že tam zvládněš za jednu návštěvu víc, jak za měsíc tady na fóru a po e-mailech.
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
Doktor

Příspěvek od Doktor »

Pořád (už několik let) mě překvapuje jedna věc. Někdo chce flintu- JEDINOU V REPUBLICE - a když jde za puškařem tak ten mu to začne vypočítávat a dostane se na nějakých 40 000-60 000czk. Ta cena dotyčného posadí na prdel. A puškař řekne třeba: ty objímky musím vyfrézovat z ingotu, jedna mi bude trvat 3.5hod tak za ní chci 750kč. A dotyčný spustí: cože,tolik peněz? Vždyť je to jde udělat jen z tlustýho vohlýho plechu a Franta by mi to udělal za flašku. Slušně vychovaný řemeslník se jen usměje a víc se s daným člověkem nebaví.
Chvíli počítejte se mnou: průměrný plat je zaokrouhleně 20 000kč. Předpokládám, že to je hrubého a tudíž čistého to může být tak 16 000, aby řemeslník měl totéž (a to si myslím, že šikovný řemeslník by neměl mít "průměr") musí vydělat tak asi 24 000, spíš víc. Přidejte náklady na nářadí (často jednoúčelové), stroje (víte kolik stojí slušná frézka?), údržbu a vytápění dílny a jsme MINIMÁLNĚ na 30 000. co musí puškař měsíčně vydělat. Při 180 hodinách pracovní doby je to nějakých 170czk/hod. Skutečnost je taková, že se fakturuje min. 200czk/hod za běžné práce. Ale instalatéři si za přemístění vodoměru (nikoliv výměnu! řekli skoro 800 za hodinu práce)!
Já osobně lidem radím-když chcete něco zvláštního, kupte si zámek od Pedersoliho a zbytek si udělejte jak chcete. Fakt je-gdo chce špičkovou hlaveň koupí ji od Kuny. Jen co vím na mistrovství v Lišově vyhráli Kunovy hlavně MINIMÁLNĚ tři kategorie z osmi co se střílely! Lepší reklamy netřeba.(i když cal.45 není prý to pravé, ale cal.54 se skutečně může měřit se světovou špičkou).
Takže se divím, že chce někdo složitě tahat flintu od těch zkurvenejch američanů, což se mu stejně díky jejich embargu nepovede, když by stačilo sehnat slušný plánek(tiskoviny lze dovézt podstatně snadněji), zámky jsou si zpravidla dost podobné (na BB a Indian trade musket se liší jen ražbou), a ostatní věci se dají poshánět po republice. I když nejednodušší pořád bude flintu koupit a dozdobit tak aby se mi líbila.
A poslední věc: "PŘIMĚŘENÁ MÍRA ZISKU" kolik pak to je? Slyšel jsem že indiánští obchodníci v rajchu prodávají s marží 100%. Vím, že některé hobystické věci se v čechách prodávají i s větší marží. V obchoďáku na hadry je marže min. 50%. Naproti tomu trafiky pracují s ciframi kolem 15%. Flinta je věc kde může dojít k poměrně náročnému reklamačnímu řízení(náklady spojené s reklamací nese obchodník). Takže shrnuto-gdo za 20 000 koupí(doveze) flintu tak ji pod 24 000 neprodá.
P.S. jo a americké ceny? jestli pak víte, že jsou bez DPH které jste povini doplatit ve státě do kterého byla zásilka dovezena. No a kolik pak to je v ČR ?
awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od awe »

Doktor píše:Slyšel jsem že indiánští obchodníci v rajchu prodávají s marží 100%.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: naivko
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Doktor píše:Já osobně lidem radím-když chcete něco zvláštního, kupte si zámek od Pedersoliho a zbytek si udělejte jak chcete.
=D> Fakt dobrá rada... ](*,)

I když - nerad - uznávám, že má něco do sebe; např. to, že to lze stavět postupně a tudíž rozložit náklady do menšího časovýho obdobího.
Cenu 60 000 za flintu si dovedu představit v případě, že je to něco natolik zvláštního, že si puškař musí pracně dohledávat dokumentaci - pak je to cena ani ne tak za výrobu, jako spíš za čas strávenej v knihovnách, muzeích a archivech.
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

Od R.S.Blacka, který neví, že už tu jedno fórum o zbraních máme :wink:
Ahoj lidi,nechci být nějaký rypák,ale zajímalo by mě jaký druh replik střelných zbraní v LH je použitelný pro období Mountain menů.Názory se různí a mě by zajímal Váš názor.Děkuji.
Naposledy upravil(a) Vitous dne stř 11. říj, 2006 16:04, celkem upraveno 1 x.
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

IMHO jakékoli modely starší než 1820, mladší poměrně opatrně - to platí hlavně o perkusech, které nastupovaly pomalu a v letech 1820-1840 jich bylo pomálu.
Peggy, Trappers´Corral
R.S.Black
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od R.S.Black »

Vitous píše:Od R.S.Blacka, který neví, že už tu jedno fórum o zbraních máme :wink:
Ahoj lidi,nechci být nějaký rypák,ale zajímalo by mě jaký druh replik střelných zbraní v LH je použitelný pro období Mountain menů.Názory se různí a mě by zajímal Váš názor.Děkuji.
Samozřejmě že jsem to věděl,ale chtěl jsem se trochu zviditenit.A zase nic :oops: