nalez z ilegalniho vykopu

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

frenk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od frenk »

Zdravím kolego,
na začátku bych se chtěl omluvit za ty Lešany, o těch psal něco Maršálek, omyl jak prase - tož sorry...

Co se týče demagogie - tož pokud není archeolog, tož je amatér(ve vztahu k archeologii). Nikde nebylo řečeno , že je mimo mísu, vždycky se všechno nepovede(ani profikovi) a sám si říkal, že nikdo není neomylný.
J.R. si vážím jako historika, ikdyž ve všech jeho kniháh taky nenalézám odkazy na jeho vývody, ale to je na dlouho.
frenk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od frenk »

K těm nepodloženým věcem - máš do jisté míry pravdu, jsou to věci na které neznám názor z druhé strany (J.R.) anebo je nemohu dokázat.
Na druhou stranu můžu doložit, co se našlo např.po výzkumu dopadu FW 190 v Olomouci - Les Králoství (leželo to volně pohozené vedle výkopu).
Jenom pro informaci, je to jeden z několika ještě nedořešených případů k 17.12.44(docela závážný, zase na dlouho)
Proč si myslím, že technika není silnou stránkou J.R.: Jako modelář a asi trochu detailista prostě nemohu akceptovat některé ilustrace anebo komentáře k typům letadel - spec. se zajímam o Jagdwaffe.(zase na dlouho)
Co se týče kritiky koho pravděpodoně ani neznám, myslíš jeho dílo anebo jeho osobu? J.R. může být fajn chlap a ja osobně proti němu nic nemám, s jeho dílem jsem docela seznámený a většinu jsem prostudoval,mám rád jeho styl psaní a uznávám ho jako autoritu. Není ovšem pro mě modla!
A priori nechápu proč nemohu někoho kritizovat anebo dokládat co je za mnou, to samé bych se mohl zeptat já tebe, jak můžeš posoudit jesli to co tady píšu je pravda anebo ne.
Ostatně zítra jedu do Prahy (nevím odkad si), ale když mi pošleš svůj telefon, určitě ti zavolám...nemá cenu to tady řešit, tolik času nemám
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

ja vicemene nic resit ani moc nechci...

JR znam osobne... i kdyz asi nijak zvlast dobre... jsem si dobre vedom rozdilu mezi historikem a archeologem, a vim ze on je historik a co se tyce odbornych znalosti, jsi na tom zcela jiste lepe nez ja, ani tady se nehodlam merit... co mi vadilo byla forma toho prispevku... kdyz uz nekoho z neceho narknu, mel bych asi rovnou rict co me k tomu vedlo a nemelo by to byt ve stylu "slysel jsem ze...." jak tvuj prispevek (alespon v mych ocich) vyznel

jinak nemam problem
awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od awe »

Ach jo, vy tady toho kvůli pár detektorářům naděláte. Co takhle, že byste raději začali zabíjet krtky. http://www.novinky.cz/zahranicni/slavne ... g5uop.html
Vlad
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vlad »

Maršálek píše: mluvíme-li o zákoně, tak ten mluví jasně, že vše co je v zemi patří státu. součástí daného zákona jsou pak samořejmě i sankce za jeho porušení. :wink:
. no nevím nevím, řekl bych že to bude asi podivný zákon ... či naopak když jsme onehdá vybírali jímku, tak jsme porušovali zákon, poněvaž ty h...a byly v zemi a že by si je přijeli vyzvednout státní úředníci pochybuji .. a ještě za to musíš zaplatit :twisted:

.. nebo když si na zahradě zakopu do země brabory ... čáry máry fuk - už nejsou moje jsou státu . . :shock:

BTW: jinak do vážné diskuza byla vložena vcelku nemístní a nevážná poznámka
Naposledy upravil(a) Vlad dne čtv 27. črc, 2006 19:02, celkem upraveno 2 x.
Maršálek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Maršálek »

no pokud někdo považuje h... a brambory za národní kulturní dědictví, pak by se na jejich ilegálním prodeji dalo solidně vydělat :badgrin: :badgrin:

zdravím, mon ami
Ich dien!
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Vlad: Tak to není, špatně si zákon vykládáš, doporučuji se s ním nejdřív seznámit :wink:
Vlad
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vlad »

rab píše:Vlad: Tak to není, špatně si zákon vykládáš, doporučuji se s ním nejdřív seznámit :wink:
já jen narážím na to co tu psal máršálek viz citace .. (a volně řečeno - vše co je v zemi patří státu)
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Právě vyšlé Archeologické rozhledy roč. LVIII - 2006, sešit 2, jsou z valné části věnovány problematice detektorů kovů! Zajímavé příspěvky např. od Čižmáře, Vencla, Waldhausera, Křivánka, Smrže, Kuny aj.
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Durunix píše:což při vycházce vzít do kapsy pár deka špon, drátů etc. a rozhodit jim to tam po ploše. Až mu to v detektoru bude pískat tak se na to musí zákonitě vybodnout. Výzkum se stejně dělá komplexně a v sondě je to jedno. A každej kousek, kterej se zachrání se počítá. Mimo jiný, takhle se kryly minový pole, minohledač buď polevil a bum nebo lez jak šnek.
=D> To je dobrý! :twisted: