Nejaky LH-postup jsem jeste nezkousel, barvim zatim ve smaltovem hrnci, protoze nereaguje s zadnou chemii. Pokousim se barvit prirodnimi barvivy, ale nekdy je tam podle navodu z vyse zminene knizky potreba pridat nejakou chemii(kamenec, skalice, vinny kamen,sul,..) Zatim netusim co to udela treba v pomedenym kotli, rekl bych ze se ti vytesni sul, trochu to pozere ten kotel a na barveni nezbyde nic.(me takhle modra skalice vyzrala hlinikovej hrnec) Nejlepsi je smalt

Postup:
1) natrhej si spoustu kytky pomoci ktere chces barvit. Nejlepe 2-3 nasobek hmotnosti latky(da se nasusit do zasoby, pouze se pak musi dele macet)
2) pak to povarim, dokud z toho nedostanu barvivo. Tak 0.5 - 2 hodiny (koprivy jsem krajel na kousky, bobule nejlepe rozdrtit/nebo pomlet , ale neni to nutne)
3) pridat pripadnou chemii(zelena/modra skalice, kamenec)
4) pak pridas latku a varis, cim dele, tim tmavsi barvy dosahnes
u takovych normalnich barev doporucuju minimalne 0.5h
5) muzes a nemusis na zaver pridat nejaka ustalovadla(sul, ocet,... je to celkem veda kam co dat, ja tam nic nedavam

je to jen takovy strucny vycuc jak to delam ja, ale nic nezarucuju...
chce to hodne experimentovat a nenechat se odradit neuspechama. Ja jsem zatim barvil asi 7-krat a z toho 5xcelkem uspesne