Hranice LH

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od awe »

Joe píše:Právě třeba ty boty :? Pro trapery jsou třeba typickou obuví mokasíny. Jenže tam kde žili za 1) bylo zcela jiné klima než tady, za 2) moc toho nenachodili, neb. se pohybovali z 99% v sedle koně. Ať Vám bude kdo chce co chce říkat, mokasíny jsou na normální choczení zcela na h.... Cejtíte v tom každej šutr, stačí trochu rosa a máte je mokré, po trávě každou chvíli hodíte kopyta. Proto krom mokasínů u nás má skoro každý pevné boty pracovního typu (jsou podobné těm dobovým, které se ale výjímečně objevovali).
Já bych to s mokasínama neviděl tak černě. Je mi jasné, že to Joe svede na můj věk :evil: , ale podle mě je to především o zvyku a pohodlí. Na to jak chodit v mokasínách si člověk musí prostě zvyknout - pro mě který půl života trávím v kanadách je to trochu problém, ale po chvíli to jde. A co se týče pohodlí, tak jsou když je dobře uděláš k nezaplacení, ale je to vykoupeno tím, že se musíš vyhýbat cestám :( . A to že cítíš každý šutr tě po týdnu v mokasínách přejde a navíc je to velice zdravé - na chodidlech máš (snad mimo ucha) největší koncentraci akupresurních bodů. A co se týče té mokrosti, tak záleží na výběru kůže a impregnace (boty máš snad také kožené, ne :wink: ). Týden před Vánocema jsem byl na harcu v mokasínách spolu s dvěma "kanaďanama" a hádejte kdo dopadl hůř :wink:
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Métá?xestse Ohnéssese »

awe píše:Na to jak chodit v mokasínách si člověk musí prostě zvyknout
Třeba stačí si zvykat od mala...Uvidíme naší Bětku :biggrin: , loni ve svých třech měsících zvládala spaní pod dekama v pěti stupních a letos si už vyšlapávala svoje první mokasínky :twisted:
Jen to prosím neříkejte žádné sociální pracovnici :oops: :oops: :oops:
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Métá?xestse Ohnéssese »

Ratatosk píše:Ale se spacákem jsem srab, mně je zima i pod třemi vlněnými dekami, i v létě :badgrin: :oops:
Z toho si nic nedělej, já tahám na táboření těch dek asi 25, pár pod nás, dvě přes každý děcko a sebe a zbytek hážu na manželku :mrgreen:

I když mám pocit že od čtvrtý deky dál už to nemá žádný izolační vlastnosti, a už to působí jen na psychiku :badgrin: :badgrin: :badgrin:

:lol: Holt Vy holky nic nevydržíte :lol:
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Ratatosk: nic si z toho nedělej - já poslední dobou občas zjišťuju, že mi je zima i v těch dutejch vláknech... :oops: :lol:
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Raiden píše:Ratatosk: nic si z toho nedělej - já poslední dobou občas zjišťuju, že mi je zima i v těch dutejch vláknech... :oops: :lol:
Tak zkus mikrovlákna - nová generace, nové teplo.
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od cossack »

Když to tady takhle pročítám, napadlo mně, že by se šikl nějaký článeček kterak pohodlně skotačit v drsné zimní krajině zcela podle LH pravidel.
Párkrát už jsem o tom přemýšlel, ale ve společnosti indiánů a traperů, kde se standartně pohybuji, by to bylo nošením dříví do lesa. Kdyby ovšem byl mezi raněstředověkými evropany zájem....
Ratatosk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ratatosk »

Pampalíny: Jj, s tím se dá spát i ve sněhu v záhrabu...jako v pokojíčku :lol:
Kain: Btw Wolin byl pro mě možná i nejlepší akce letošní sezóny, ostrovani si to užili navzdory počasí :wink:
Vím, že nic nevím. O:)
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Pro mě ani ne...ale užil jsem si ji taky:-)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Jura
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jura »

s vláknama se dětet vycpat :evil: nevíte co je nejlepší? "všechno hřeje, co má peří !!!!! :wink:
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Jura píše:s vláknama se dětet vycpat :evil: nevíte co je nejlepší? "všechno hřeje, co má peří !!!!! :wink:
2-3 roky a peří bude překonané. Už dnes PrimaLoft One, Polyguard 3D šlapou peří na paty a v některých ohledech již mají lepší vlastnosti než peří (hydrofobnost). Samozřejmě peří kajky na kajce se nedá jen tak překonat, ale peří kajky ve spacáku ano :twisted:
Naposledy upravil(a) Pampalíny dne pát 01. zář, 2006 10:42, celkem upraveno 1 x.