Váha - mne mrzí že nevím váhu pře opracováním, při samé nedočkavosti mi to nedošlo :c(
Ovšem dám si práci a zpočítám jednotlivé váhy co nejvíce blízké realitě.
Velikost upravím.
Odkazy rád uvedu - křídování by chtělo rozvést. Docela mne to zajímá i kvůli křídování pergamenu na psaní.
Rád bych to pojal co nejkoplexněji - pro blaho rozšiřování vědomostí a znalostí.
Štíty
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
Pampalíny
- Stálý přispěvatel

-
Wothan
- Stálý přispěvatel

-
Kain
- Stálý přispěvatel

Durunix, buď jsi na drogách ty, nebo já, ale můžeš mi, prosím, zopakovat otázku (otázky) jinými slovy? 
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
Kain
- Stálý přispěvatel

Ad poměr - běž do sekce starověk:-)
Ad japonský lak - nesmysl
Ad ztěžknutí - namastit jako jakoukoliv jinou součást výstroje, nejlépe asi sádlem. Nenechávat na dešti.
Ad jasan - šly by.
Ad japonský lak - nesmysl
Ad ztěžknutí - namastit jako jakoukoliv jinou součást výstroje, nejlépe asi sádlem. Nenechávat na dešti.
Ad jasan - šly by.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
Opoč
- Nováček

-
Müscha
- Stálý přispěvatel

-
Knecht
- Stálý přispěvatel

Mandli jsem ještě nedělal, ale na plochý oválný jsem dal žebra z jasanu, uprostřed silnější a stažená pořízem ke koncům a v pohodě drží.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
Wothan
- Stálý přispěvatel

Opoc: Já nemám na štítu žebra žádná - dělal jsem ho tak pro to že na doložených výjevech ani třeba na Seedorfském štítu žádná žebra nejsou. Přesto štít vydržel a neprasknul. Jistě, trochu víc pracuje, když tam ta žebra nejsou, ale probém proč ti to roztrhalo štít není v žebrech - dej si tam klidně ocelová ale, děláš zjevně něco blbě - především máčení kůže. Nám se po opakovaném zkoušení u té klasické surovky z NOBYKa osvědčilo máčet maximálně pár hodin - kolem 4 hodin. Ostatně všechno to je myslím v článku o potahování štítu tady na LH nebo na Curii.
Tady je můj štít - tady zatím bez řemene k zavěšení na krk:

Tady je můj štít - tady zatím bez řemene k zavěšení na krk:

-
Opoč
- Nováček