Zbraně raného středověku
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
Wothan
- Stálý přispěvatel

-
Arannka
- Občasný přispěvatel

-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

-
Knecht
- Stálý přispěvatel

Bezpečnost je na prvním místě, to je jasné, ale zdá se mi, že rozumně zaoblený hrot při zásahu kamkoli do těla nezraní víc než kulička či hříbek, v oku pak utopíš cokoli. Ačkoli viděl jsem bezpečné šípy od Němců - pěnová bambule velikosti dětské pěsti, létaly tak pomalu, že se před nimi bez problémů uhýbalo...a ani při zásahu přímo na oko neudělaly žádné zranění, to prostě nešlo. Vypadalo to ovšem strašně.
Jinak pokud se organizátoři shodnou na tom, že oblé hroty nechtějí, budeme to respektovat, jen se mi ty kuličky a hříbky prostě nelíbí. Takže asi zůstanu u kistěnu, ten nemá jedinou ostrou hranu
Jinak pokud se organizátoři shodnou na tom, že oblé hroty nechtějí, budeme to respektovat, jen se mi ty kuličky a hříbky prostě nelíbí. Takže asi zůstanu u kistěnu, ten nemá jedinou ostrou hranu
-
Trubadix
- Stálý přispěvatel

-
Wothan
- Stálý přispěvatel

-
Pampalíny
- Stálý přispěvatel

-
Knecht
- Stálý přispěvatel

Pampalíny: foto zrovna teď po ruce nemám, ale během pár dnů něco pošlu. Problém s bezpečností je dost velký, sice jsem udělal tělo kistěnu dost tuhé, aby byla zbraň ovladatelná, ale pořád je to čtvrtkilový kus létajícího parohu. Pořadatelé bitev to nemají rádi a do boje to nechtějí, čemuž se ani moc nedivím. Udělal jsem si ho spíš pro zajímavost, počítal jsem s tím.
Wothan: To s tím kováním je samozřejmé, však jsem taky neříkal, že to chceme navařit. A máte nějak stanovené to zaoblení - třeba radius nebo tak něco?
Wothan: To s tím kováním je samozřejmé, však jsem taky neříkal, že to chceme navařit. A máte nějak stanovené to zaoblení - třeba radius nebo tak něco?
-
Müscha
- Stálý přispěvatel