Zbraně - od křesadla po opakovačku

Zbraně a Vojenství

Moderátor: Joe

Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

cossack píše:No, jestli to nebude tím, že vám těch fusil dělá velkou sérii. Je fakt, že pokud po něm chce člověk jeden kus, tak to taky trochu trvá, ale když se s citem tlačí, tak to nakonec do nějakýho solidního termínu dodělá. A navíc dělá pěkně.
Jistě že se to natahuje počtem zbraní, tak ale jsem nečekal, že to bude měsíc, ale půl roku. Jenže ony jsou to už skoro dva, a ještě to není hotové :-)
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od cossack »

No jo, já ho neobhajuji. Sám jsem se s ním dosti natrápil. Ale tak do roka a do dne jsem to vždycky nějak ukecal.
Tak já nevím Medvěde, zkus se spojit s Hansem. Dělá Langošovi pažby a myslím, že zná ještě někoho na severu, kdo dělá laufy pro napoleonisty.
Stejně tak Langr má dalšího chlapa na pažby. Kombinací je fůra.

Ale nemyslím, že bych byl ten správný člověk, co by mohl rozdávat rady a kontakty na výrobu střelných zbraní. Vajgl mi, takříkajíc, hoří ještě na nádraží.
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

SpiciMedved píše:Ještě jedna prosba, můžu poprosit o nějaké kontakty .
K tomu bych se připojil.
S hrůzou zjišťuju, že sehnat konkrétní model flinty je pěknej záděr, to je práce pro celý obchodní oddělení. Přitom by člověk řek, že po takovýhle díře na trhu někdo okamžitě skočí, já to nechápu... :-k
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

Jsme moc malá díra na trhu, aby se tím vůbec někdo trápil :-)
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

no nevim, podle toho co tu čtu, tak mi přijde že poptávka po šikovným a spolehlivým puškaři zas tak malá neni.
Klempíři - to samý. Dokonce i švadleny. Z toho by se jeden po****!

Kdyby byl nějakej slušnej zdroj v Anglii, nejlíp ve Walesu, to už by se zařídit dalo. Ale ta emeryka je moc daleko. 15 litrů za flintu, dalších 5 za poštovný, k tomu clo...
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

ani ve snu by mě nenapadlo upírat někomu přiměřenou míru zisku, ale začínám mít pocit, že šikovnej a spolehlivej řemeslník je v Čechách nadpřirozená bytost.
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Nejde ani tak o to škudlit každou kačku (i když sportovnímu střelci jde hlavně o zbraň, zatímco pro hobystu je to jenom jedna z mnoha položek), ale přijde mi zvláštní tahat věci složitě z Ameriky, když by to tady šlo udělat taky a mnohdy líp. Jak už zaznělo jinde - radši zaplatim víc šikovnýmu českýmu řemeslníkovi, ale bohužel se často setkávám s přístupem, že právě ty šikovný dělaj na export a k českýmu zákazníkovi se chovaj jako k otravný lůze. O drobnějších zakázkách nemluvě, to už je úplně zabitý (a týká se to i hobystů, konkrétně Drakkarie - osobní zkušenost). A jestli jde o platbu v eurech nebo v dolarech, i to se dá zařídit, stačí zajít do jakýkoliv směnárny.
Nemá smysl fňukat, že něco nejde, ale přece jenom to občas člověka s*re.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

No, já bych o těch cenách také polemizoval. Netvrdím že to platí pro každého. Fakt ale je, že když někdy porovnávám ceny v katalozích s cenami jaké požadují naši někteří výrobci, tak občas docela žasnu :? A nejvíc mne dojímá, když pak brečí, že nic neprodali. Pravda je oboje - čili že zase naopak někteří chtějí za málo peněz hodně musziky, ale setkal jsem se a ne zřídka i s opakem :(
Joe M.
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Milan píše:co je "Drakkarie"?
http://drakkaria.com/

Mám od nich objednaný křesadlo, už od dubna. Po měsíci jsem to urgoval a bylo mi sděleno, že objednávku tam maj, ale jejich kovář je zaneprázdněn většíma zakázkama. Od tý doby ticho. Nutno podotknout, že vykovat ocílku je záležitost 20 - 30 minut
Jinýmy slovy - Vážený zákazníku, pokud si chcete objednat zboží jenom za pět stovek, tak nám vlezte na záda.

:evil:
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Já už taky ne :badgrin: