Štíty

Vojenství a vše co s tím souvisí

Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od melkel »

K pochvám - mám dlabanou pochvu z lípy, vyloženou vlnou a potaženou kůží nalepenou klihem. Předtím jsem měl jen dřevěnou, bez vlny, potaženou kůži nalepenou chemoprenem.
S tou vlnou to rezne opravdu výrazně méně, jen nedoporučuji vyložit to nalepenou vlnou - lepší by byla tenká kůže se sestřiženou srstí. Samotná vlna se cuckuje a mačká.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Ono to na tom nemusí být nutně ani lepené - mám některé dřevěné pochvy potažené bez lepení - za mokra. Po vyschnutí to k tomu dřevu přilnulo a zbytek podrží kovová nákončí.
Rekrut
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rekrut »

Jo ja mam dubovou pochvu ze dvou dilu a kuzi jsem ustrich, sesil, promacel lihem a natahnul po seschnuti se ani nehne. Vodou sem nemacel bo schne dyl a ja ji potreboval rychle suchou, teda tu kuzi. Ve vnitr zadnou vlnu nemam, byl sem linej ji tam dat :-)
Opoč
Nováček
Nováček

Příspěvek od Opoč »

Nemáte někdo prosím detailní fotku řemení na mandláku.Prosím pošlete přes SZ.Dík moc
Jura
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jura »

Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Nedávno jsem si koupil Hawkův březový štít a experimentoval jsem s koženou puklicí. Z původního krátkého článečku (doplňujícího články od Abaddona) mi nakonec :-X vznikl obsáhlý článek, kde jsem se snažil zakomponovat také většinu rad z tohoto fóra.

A proto Vás moudří a zkušení prosím o případné věcné přípomínky k tomuto článku (není kompletní a berte to něco jako předvydání, které bude doplněno). A prosím o případný souhlas s Vašimi citacemi, použitými radami (spíče uveďte že nesouhlasíte - apriori předpokládám, že vše mohu použít) - a Wothana prosím o souhlas s uveřejněním výňatku z Curia Vítkov (zdroj je uveden)?

Cílem je nejen ukázat možnost výroby kožené puklice, ale i zpracovat cca 30 stran této diskuse, která by se mohla časem stát nepřehledná.

Článek (bude-li zájem) vyjde i na LH.

článek je zde - http://www.slovane.cz/view.php?cisloclanku=2006080006
frenk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od frenk »

hm, dobrý...jen ten štít z té litvy není vikingský, ale slovanský. Nebylo by špatný uvést link i na ruskou mutaci článku od Beatsona.Pro začátek dost dobrý a přehledný...
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

frenk píše:hm, dobrý...jen ten štít z té litvy není vikingský, ale slovanský. Nebylo by špatný uvést link i na ruskou mutaci článku od Beatsona.Pro začátek dost dobrý a přehledný...
pošli link :wink:
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

jo a kdyz uz tak Wothanburg (nikoliv Wothanburk) ale klidne rovnou Curia Vitkov
frenk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od frenk »

těch linků je víc, nejlepší je asi http://asgard.tgorod.ru/libri.php3?cont=_shields.