Štíty
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
robur
- Občasný přispěvatel

-
Rab
- Stálý přispěvatel

-
abaddon
- Site Admin

-
Kain
- Stálý přispěvatel

JJ, nebyly tam naše VM bradatice a kopí bylo minimum. Vůbec z hlediska kopí je probodnout proutěný štít asi jako probodnout buben...jinak se mi štít ale líbil a proti ostatním sekům by měl docela odolat...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
Wothan
- Stálý přispěvatel

-
Knecht
- Stálý přispěvatel

Samozřejmě, ostré zbraně ho jistě poškodí víc, ale pořád si myslím, že to nebude tak zlé. Ale ani proti tupým drtivým zbraním neselhal - Bobr do něj zkoušel bít kistěnem a v pohodě. Nepravidelný povrch způsobilo vložení zesilovacího plátu tvrzené kůže kolem středu, která se následně trochu zkroutila při okrajích a je to vidět i pod surovkou. Byl to experiment.
Robur:madlo je dřevěné pro pěstní držení.
Kain:Probodnout štít ostrým kopím by jistě šlo, na druhou stranu při šikovné manipulaci po něm opravdu rány včetně bodů dost sjíždí a kdyby se tou tvrzenou kůží zesílil celý, musel by ses kopím opravdu pořádně rozmáchnout. Sekery to samé. Samozřejmě by taky ztěžkl, ale stačilo by dát kůži i slabší, to co tam mám je asi 0,5cm plát. Nehledě na to, že o sekeru bys se značnou pravděpodobností zároveń přišel, konkrétně bradatice by v tom proutí krásně uvázla. A probodnout ho kopím tak hluboko, aby majitele ohrozilo by taky nebylo nic jednoduchého a čím větší sílu do toho dáš, tím spíš se štít v ruce stočí a rána půjde mimo. Samozřejmě netvrdím, že je ten štít nezničitelný a nejlepší, aly myslím, že jsem na dobré cestě.
Robur:madlo je dřevěné pro pěstní držení.
Kain:Probodnout štít ostrým kopím by jistě šlo, na druhou stranu při šikovné manipulaci po něm opravdu rány včetně bodů dost sjíždí a kdyby se tou tvrzenou kůží zesílil celý, musel by ses kopím opravdu pořádně rozmáchnout. Sekery to samé. Samozřejmě by taky ztěžkl, ale stačilo by dát kůži i slabší, to co tam mám je asi 0,5cm plát. Nehledě na to, že o sekeru bys se značnou pravděpodobností zároveń přišel, konkrétně bradatice by v tom proutí krásně uvázla. A probodnout ho kopím tak hluboko, aby majitele ohrozilo by taky nebylo nic jednoduchého a čím větší sílu do toho dáš, tím spíš se štít v ruce stočí a rána půjde mimo. Samozřejmě netvrdím, že je ten štít nezničitelný a nejlepší, aly myslím, že jsem na dobré cestě.
-
Wothan
- Stálý přispěvatel

-
Kain
- Stálý přispěvatel

NN, vy si vůbec nedovedete představit, co to je ostré kopí. Troufám si tvrdit, že ostrým kopím lze probodnout jakoukoliv součást ochranné výstroje na RS kromě helmy tak, že ta rána bude pro člověka i smrtící. Už jsem ukazoval, jak bez jakékoliv námahy s minimálním nápřahem probodnu nenýtovanou kroužkovku a pytel cementu za ní:-) Jestli máte zájem, pořídím si ostré kopí a např na modré předvedu. Nejsem si jistý jen lamelovkama. U štítu je problém, že se opravdu musíte trochu opřít, abyste probodli štít, zbroj a chlapa uvnitř,...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
Argon
- Stálý přispěvatel

-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

JJ v tomto má kain velice pravděpodobně pravdu, jen ty staré Rajnochova kopí z blbého matrošu, ale bez hříbků dělali pěknou paseku, natož ty ostré,kovovou poklicou to projelo jako máslem, i když ty poklice byly z ještě horšího materiálu ...Kain píše:NN, vy si vůbec nedovedete představit, co to je ostré kopí. Troufám si tvrdit, že ostrým kopím lze probodnout jakoukoliv součást ochranné výstroje na RS kromě helmy tak, že ta rána bude pro člověka i smrtící. Už jsem ukazoval, jak bez jakékoliv námahy s minimálním nápřahem probodnu nenýtovanou kroužkovku a pytel cementu za ní:-) Jestli máte zájem, pořídím si ostré kopí a např na modré předvedu. Nejsem si jistý jen lamelovkama. U štítu je problém, že se opravdu musíte trochu opřít, abyste probodli štít, zbroj a chlapa uvnitř,...