Johanite 1275-1340

Duchovno, víra, věda, umění

Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Ronšperk »

Ja soudím, že nám všem, kteří budeme toužit po akcích co jsou "nějak" datované asi nezbyde nic jiného, než si je časem pořádat sami :) Ale na druhou stranu proč ne. Dokonce bych navrhoval podobné setkání i s námi "neřády :) ". Formace můžem trénovat ve větším počtu. V pár lidech si můžem udělat i ten válečný konflikt a přitom si úžasně hrát. Je to návrh do budoucna.
Honor supra Vitam! Image
Ozzy
Nováček
Nováček

1330

Post by Ozzy »

Omlouvam se, pokud jiz toto bylo vysvetleno, nemel jsem jeste cas precist celou diskuzi... ale: Proc padla volba zrovna na rok 1330?
Ja pocitam s tim, ze casem (az dodelam svuj kostym normana od Hastingsu) pujdu do kostymu nektereho rytirskeho radu (jeste ale nejsem rozhodnut, zda templaru, johanitu ci nemeckych rytiru - nejvic mne ale lakaji prvni dva), ale chtel jsem spis obdobi, kdyz jeste tyto rady operovaly v Zamori (takze 1330 je uz pozde ^_^)...
melandr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melandr »

to vis :) ja a cist :) no asi mi nic jineho nezbyde ;) nez si neco precist abych nebyl za mameluka .

Ozzy : no tuzebne prani mnoha johanitu je delat casem i ranejsi obdobi .
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Ronšperk »

Ozzy. S pár lidma se pokoušíme dát dohromady věci na rok 1180 poutníci do Svaté země. Různá grupa z různých koutů. Od tesaře až po řádové rytíře. Templáře vyvádím já :) Tak pokud bys měl zájem bylo by nás víc, a nebáli bychom se vlka nic :)
Honor supra Vitam! Image
melandr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melandr »

Ronšperk wrote:Ozzy. S pár lidma se pokoušíme dát dohromady věci na rok 1180 poutníci do Svaté země. Různá grupa z různých koutů. Od tesaře až po řádové rytíře. Templáře vyvádím já :) Tak pokud bys měl zájem bylo by nás víc, a nebáli bychom se vlka nic :)
huh to bude nejale LH akce ? kde se bude putovat ? ....
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Ronšperk »

U mě na louce v létě na týden. :) Jinak kamkoliv přijede alespoň část co se známe a budem tohle dělat. Ale to by se hodilo spíše jinam, neřku li do osobního :) Navíc je to raný středověk.
Honor supra Vitam! Image
Heinrich von Rheinhausen
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Heinrich von Rheinhausen »

Ronšperk wrote:Ja soudím, že nám všem, kteří budeme toužit po akcích co jsou "nějak" datované asi nezbyde nic jiného, než si je časem pořádat sami :) Ale na druhou stranu proč ne. Dokonce bych navrhoval podobné setkání i s námi "neřády :) ". Formace můžem trénovat ve větším počtu. V pár lidech si můžem udělat i ten válečný konflikt a přitom si úžasně hrát. Je to návrh do budoucna.
Neboj se, ze jsem na neco takoveho nemyslel. Takove LH taboreni spojene s vycvikem, roznenim nejake te flakoty, medovinou a drobnou hromadnou potyckou se spriznenymi lidmi je vec, kterou mam do budoucna urcite v planu. Mame jen drobet problem s tim, ze pokud to bude dohromady treba s Korouhvi sv. Jiri, sbehnou z nasich Johanitskych rad nejmene tri lide. :wink:
fra Heinrich von Rheinhausen Zemský mistr Řádu svatého Jana Jeruzalemského
melandr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melandr »

Ronšperk wrote:U mě na louce v létě na týden. :) Jinak kamkoliv přijede alespoň část co se známe a budem tohle dělat. Ale to by se hodilo spíše jinam, neřku li do osobního :) Navíc je to raný středověk.
zni to pekne ;) kolik lidi tam cekas , je to ciste soukroma akce ? a jaky budete mit program ??
Heinrich von Rheinhausen
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: 1330

Ozzy wrote:Omlouvam se, pokud jiz toto bylo vysvetleno, nemel jsem jeste cas precist celou diskuzi... ale: Proc padla volba zrovna na rok 1330?
Ja pocitam s tim, ze casem (az dodelam svuj kostym normana od Hastingsu) pujdu do kostymu nektereho rytirskeho radu (jeste ale nejsem rozhodnut, zda templaru, johanitu ci nemeckych rytiru - nejvic mne ale lakaji prvni dva), ale chtel jsem spis obdobi, kdyz jeste tyto rady operovaly v Zamori (takze 1330 je uz pozde ^_^)...
V soucasne dobe jsme ve stanovach na pevno zakotvili casove rozmezi 1270-1350.
Takze jsem pocatek posunuli az na do doby, kdy jeste existovala latinska kralovstvi v zamori. Byt uz to bylo nedlouho pred zanikem. A neni vylouceno, ze se casem neposuneme i trochu nize, dejme tomu i na rok 1200.
A zda nevis ke komu se pridat, tak vez, ze u nas budou diety, stravenky, stavebni sporeni, darkove predmety (koralky, zrcatka) a spousty, spousty dalsich vyhod. :biggrin:
Ne vazne. Nechceme delat Johanity jen tak ze si poridime vsichni stejne varkoce a nazdar konec zvonec. Davame dohromady stanovy s veskerou radovou strukturou a hierarchii atd. Krome rytiru a servantu mame uz i lidi do knezskeho stavu a Johanitky. Radi bychom jednou meli na bitve krome vlastnich, plne vybavenych stanu, i stan spitalni vcetne lekaru a chirurgu z rad sluzebnych servantu.
Casem bychom radi poradali i akce a nebo seminare prave na tema Johanite. A snad asi ani nemusim rikat, ze je takrka povinnosti vedet o Johanitech pokud mozno co nejvice. Takze se casem rozhodni a pokud budes chtit, ozvi se mi.
Heinrich von Rheinhausen
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Ronšperk wrote:Ozzy. S pár lidma se pokoušíme dát dohromady věci na rok 1180 poutníci do Svaté země. Různá grupa z různých koutů. Od tesaře až po řádové rytíře. Templáře vyvádím já :) Tak pokud bys měl zájem bylo by nás víc, a nebáli bychom se vlka nic :)
Hele nech si tu vasi teplarskou agitacku nekam jinam!! Nebo ti to tady promaznu!! Nezapomen ze jsi v Johanitskem tematu a ja jsem nejenom Zemsky Komtur, ale i moderator. :biggrin: