Zbraně - od křesadla po opakovačku

Zbraně a Vojenství

Moderátor: Joe

Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

K bazarovejm věcem bych přistuoval a priori s nedůvěrou - vydutou hlaveň nebo jinou skrytou vadu nepoznám a o serióznosti většiny prodejců si nedělám moc velký iluze. Sice je hezký dát za flintu o 10 k míň, ale když mi pak bouchne do xichtu...
Pedersoli si zase nechá zaplatit značku, neřikejte mi, že by to u nás někdo nevyrobil levněji. Nehledě k tomu, že fungl nová epesní naleštěná flinta je spíš nežádoucí - budu se o ní bát podstatně víc než o nějakej vomlácenej klacek :wink:
Kdybych dal 30k za Brownbessku, tak mě 1) žena ukřižuje, 2) kolem ní (Bessiny) budu chodit po špičkách, protože na druhou se už nezmůžu :mrgreen:
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Spící Medvěd »

Raiden píše:K bazarovejm věcem bych přistuoval a priori s nedůvěrou - vydutou hlaveň nebo jinou skrytou vadu nepoznám a o serióznosti většiny prodejců si nedělám moc velký iluze. Sice je hezký dát za flintu o 10 k míň, ale když mi pak bouchne do xichtu...
Pedersoli si zase nechá zaplatit značku, neřikejte mi, že by to u nás někdo nevyrobil levněji. Nehledě k tomu, že fungl nová epesní naleštěná flinta je spíš nežádoucí - budu se o ní bát podstatně víc než o nějakej vomlácenej klacek :wink:
Kdybych dal 30k za Brownbessku, tak mě 1) žena ukřižuje, 2) kolem ní (Bessiny) budu chodit po špičkách, protože na druhou se už nezmůžu :mrgreen:
No, puškaři se u nás vykytují, ale ta cena nebude zas tak o moc menší ( né li stejná až vyšší ), neb ruční práce je ruční práce. Pokud zakoupíš lacinou pušku, vystavuješ se několika rizikům : neautentičnost, podřadný materiál, poruchovost. Naleštěná flinta se častým používáním stane přeci správně zajetou a pokud ji chceš používat často a ne se na ni jen dívat na stěně, ta kvalita je nutností. No a " omlácenej klacek " , odpověděl jsi si sám, může ti třeba bouchnout do xichtu. Pokud jsi si ten " omlácenej klacek " nevytvořil používáním z kvalitní a tudíž dražší pušky :wink:
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

Ted se tu objevuji flinty z Indie, ale kvalita nedosahuje urovne treba od Pedersoli.

My jsme si nechali delat muskety na zakazku protoze pozadovany model u nas proste nesezenes - vyjdou na 14 tis, bez tormentace, ale me to stalo dva roky nervovani, dodaci lhuty otresne, o protelefonovanych penezich ani nemluvim a to jeste resime reklamace s nekvalitnim materialem na kohoutu zamku, ktery se vymackava. Tak pak si vyber...
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Vitana: tady nejde o nějakou volnost. Všechny zbraně jsou totiš vyráběny podle konkrétního modelu. Máš sice pravdu, že je různá úroveň, ale to platí obecně (viz. ty muškety z Indie). Nebo jinak. Volnost platí i u obchdních mušket a přesto jsou dražší než ten nejkvalitnější hawken. Čili ano, kvalita repliky se v ceně nepochybně promítá, což ale platí obecně, čili i u lovevckých pušek! Pokud ale vedle sebe postavíš ve stejné třídě mušketu a ryfli, bude mušketa cca o 10 táců dražší. A to je holý fakt. Stačí se podívat do katalogu. Nedávno jsem kupoval pistoli a uvažoval i o pušce, tak jsem v tom dot ležl. No a to, že čím jde o starší typ repliky, tím je cena vyšší je evidentní. Jen v některých případech by se to dalo svést na materiál apod., ale obávám se, že toto není hlavním důvodem toho cenového rozdílu.
Joe M.
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Asi tam vážně bude hodně velkou roli hrát poptávka. A nebo se všichni výrobci a prodejci spikli proti hobistům , co dělají starou dobu a chtějí tu mít samé MounatinMany :twisted: :twisted: :twisted:
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Teda to nejsou zrovna povzbudivý zprávy...
:(
Indický muškety? Sice jsem je neviděl, ale skoro bych řek, že jejich kvalita bude srovnatelná s tím, čím dobový manufaktury vyzbrojovaly vojáky (=moje spekulace :mrgreen: ; i když o něčem podobným se zmiňuje Englund v Nepokojných létech - že kvalita dodávanejch plechů a zbraní byla často tak mizerná, že je některý zásilky museli plukovníci dokonce odmítat, což za 30-l.v. bylo co říct).

Ale souhlasím, že než rok šetřit a pak se dva roky nervovat s nezodpovědným puškařem, to už radši dva roky šetřit a zakoupit kvalitní zbraň. A častým používáním vhodným způsobem z ní vytvořit správně patinovanej starej klacek. :biggrin: (A v mezičase pozvolna připravovat pozice na domácí frontě... :mrgreen: )
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Raiden píše:Teda to nejsou zrovna povzbudivý zprávy...
:(
Indický muškety? Sice jsem je neviděl, ale skoro bych řek, že jejich kvalita bude srovnatelná s tím, čím dobový manufaktury vyzbrojovaly vojáky (=moje spekulace :mrgreen: ; i když o něčem podobným se zmiňuje Englund v Nepokojných létech - že kvalita dodávanejch plechů a zbraní byla často tak mizerná, že je některý zásilky museli plukovníci dokonce odmítat, což za 30-l.v. bylo co říct).

Ale souhlasím, že než rok šetřit a pak se dva roky nervovat s nezodpovědným puškařem, to už radši dva roky šetřit a zakoupit kvalitní zbraň. A častým používáním vhodným způsobem z ní vytvořit správně patinovanej starej klacek. :biggrin: (A v mezičase pozvolna připravovat pozice na domácí frontě... :mrgreen: )
Hele, ono je to ale u všeho, co v hobby používáš. Buď musíš zaplatit, protože chceš kvalitní , dobovou , funkční věc a nebo máš velkou kliku ( máš velmi dobré a šikovné kamarády a nebo narazíš na opravdu kvalitní věci u neznalých vetešníků ) . To se podle mne nedá nic dělat. Každý koníček něco stojí :wink:
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od cossack »

Raiden:
Indický muškety? Sice jsem je neviděl, ale skoro bych řek, že jejich kvalita bude srovnatelná s tím, čím dobový manufaktury vyzbrojovaly vojáky

Nech být. Zas tak strašné to není. Za svou cenu solidní zbraň.

Raiden:
Ale souhlasím, že než rok šetřit a pak se dva roky nervovat s nezodpovědným puškařem, to už radši dva roky šetřit a zakoupit kvalitní zbraň.

Někdy to prostě nejde jinak, pokud chceš něco, co u velkovýrobců nedostaneš. Vitana zapoměl dodat, že těch pušek si objednal 15ks, nebo tak nějak.
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

SpiciMedved píše:Každý koníček něco stojí :wink:
To mi povídej! :biggrin:
cossack píše: Nech být. Zas tak strašné to není. Za svou cenu solidní zbraň.
Hele a kde se vlastě daj ty indický kvéry potkat? Docela by mě to zajímalo - těžko hodnotit něco co jsem neměl v ruce
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od cossack »

Nedávno jsme o nich diskutovali ve vedlejším fóru - "Škóty a RR"