Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
Stanovy samozrejme ano. Pokud to ma mit nejakou uroven, tak to taky musi mit nejaky rad. A ten rad jsou v nasem pripade buh...a ja.melandr wrote:
stanovy neeei kdyz zalezi co tam vsechno bude pokud to co jsem cetl tak docela v pohode
No za prve se tim zatim netrap a poctive studuj co ti o Johanitech prijde pod ruku.melandr wrote:tak zas po dlouhe dobe nejaky dotaz cetl jsem si pojednani na strankach http://www.dvur.radekpl.net/ pojednani o johanitech abych vlastne vedel co jsem to zac . Chtel bych si vytvorit imaginarn postavu jez budu predstavovat abych mohl dobre sestrojit vystroj a vybavu . Z johanitskeho radu me zaujalo toto .
# Třetí stav tvoří skuteční laici, kteří neskládají profesní ani obedienční sliby, nejsou nuceni žít celibatérně, ale jsou povinni plnit řádové úkoly a vést příkladná křesťanský život. Dělí se na 6 kategorií :
1. čestní a devoční rytíři, dámy, tj. čestní rytíři a dámy za oddanost (nutný šlechtický původ)
2. konventuální kaplani ad honorem, tj. čestní kaplani (jsou přijati k řádu a nežijí v konventu)
3. graciální a devoční rytíři (dámy), tedy rytíři a dámy z milosti (uchazeči, kteří mají pouze 8 šlechtických předků)
4. magistrální kaplani (diecézní kněží přidružení k řádu, aby vypomáhali při výkonu duchovní služby)
5. magistrální rytíři a dámy, tj. z milosti (šlechtici, kteří nemohou doložit požadovaný vývod předků pro vyšší řádový stupeň nebo členové občanského původu vynikajícího společenského postavení)
6. devoční donáti (plnoprávní členové řádu, kteří vytvářejí pokračování dřívější kategorie sloužících nebo pomocných bratrů a sester)
a to hlavne skupina 1. co si pod tim mam predstavit v bitve? bude takovyto johanistsky rytir take dodrzovat prisne stanovy chudoby ? a kolik se jich eventuelne mohlo v johanitske armade vyskytnout?
Nerad to rikam, ale v husitskych valkach u mne nastava konflikt zajmu. Jsem patriot a tak jdu vzdy pod kalichem.radar wrote:jarni dohalice - bude bitva u sudomere a tam johanity potrebuji jako sul. Uz jsem s trenerem neco resil. Takze mame asi rok na cviceni, vybavovani, trenvani, abyshom pak slavnostne dostali pres drzku:o)))melandr wrote:hmmby me zajimalo na jake akci se sejdeme jako RAD
nejake napady kde bysme mohli takovyto sraz uskutecnit?