Dýmky, tabák a tak vůbec...
Moderator: Joe
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Re: Hliněnky
...predpokladam, ze mluvis o troubeli. Rekl bych, ze slama si asi tezko udrzi svuj tvar a tim i pozadovanou dutinu, kdyz na ni se stran pritlacis formy s vlhkou hlinou.ladakladak wrote:Co takhle vložit do jícnu dýmky (hliněnky) před vypálením např. stéblo slámy???
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
-
- Nováček
Přiznám se, že dýmku z mosazi si představím, že kouřím tabák z trumpety, taková ta pachuť kovová. Nezkoušel jsem to, ale měl bych k tomu značnou nedůvěru.awe wrote:a poslední sem hodím ty kovový.
O mosazných dýmkách se zmiňoval už roku 1609 Henry Hudson
A v roce 1634 zaznamenal Roger Williams u Narragansetů, že odlévají velmi pěkné dýmky ze slitiny cínu a mosazi. Jeden takový malý odlitek byl nalezen v ranné mohykánské vesnici:

Jinak ty fajfky jsou pěkný.
-
- Stálý přispěvatel
Teďka jsem při překladu Indiánů Nové Anglie nějakého kmene narazil na to, že si odlévali měděné věci sami pravděpodobně již před kontaktem s bělochy.Richard wrote:Přiznám se, že dýmku z mosazi si představím, že kouřím tabák z trumpety, taková ta pachuť kovová. Nezkoušel jsem to, ale měl bych k tomu značnou nedůvěru.![]()
Jinak ty fajfky jsou pěkný.
Jinak s tou pachutí máš jistě pravdu, ale oni taky nekouřili žádný Original Choicey, Nappa Valleye, nebo Kentucky Birdy

Momentálně pracuji na článku o tabákových směsích ve východních lesích a vzhledem k tomu že se do tabáku přidával brslen, škumpa, mamota, durman, střemcha,... tak mám takovej pocit, že pachuti na jazyku si nikdo nevšiml

-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Joe wrote:Myslíš žlutý kudly?