Šití, tkaní, vyšívání, textilní materiály etc.

Řemesla a každodenní život

Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Tady se nedají vkládat tabulky, ale cena je vždy na konci řádku u typu. Ještě ji raději tučně zvýrazním.

Šít to chce hedvábím, to je jasné. Někdo tu na foru tvrdil, že to není problém sehnat?

Vyšívání (alespoň těch dvou posledních materiálů) si docela dobře dovedu představit vlnou. Nějakou tenší, aby vzrory nebyly tak kostrbaté... Ale osobně by mi to asi nevadilo. Pokud by se dalo vyšívat hedvábím, možnách bych zvolil i tuto variantu, ale příliš bych na ní netrval.

On inzeruje i surové hedvábí, tak se zeptám co tím myslí.
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Tohle vypadá dobře, do toho bych i šel.
Vyšívalt hedvábí vlnou by asi nebylo to nejlepší......
Hedvábná nit je sice běžně k dostání, ale bývá to umělé hedvábí.
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Tady jsou hedvábné šňůrky. Podle obrázku jde těžko určit průměr, ale jde to podle mě i případně roplést. Buď jsou

12ks po 110 cm za 65 Kč
1 ks 25 m za 199 Kč

http://obchod.vytvarnepotreby.cz/index. ... =16&tex=28

Pokud by někdo objednával, tak doporučuji shlédnout i sekci restauratorství (odkaz zde ve foru "Vše okolo písemnictví". Je tam dost zajímavých věcí :wink:
Naposledy upravil(a) Pampalíny dne ned 22. led, 2006 16:16, celkem upraveno 1 x.
Ratatosk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ratatosk »

Pampalíny: Prosím tě, od koho je ta metráž hedvábí. Já bych si ho taky chtěla objednat, ale až někdy v budoucnu. Poroto bych potřebovala nějaký kontakt, internetové stánky. Jestli jsi to už psal, tak se omlouvám, že se na to ptám, ale nemůžu to najít.
Potřebovala bych to hedvábí na výrobu zástavy. Co myslíte, jaký typ hedvábné látky by na to byl nejvhodněší? Dřív jsem objednávala hedvábí přes jednu mojí známou malířku, ale nikdy jsem si sama nezjišťovala názvy těch různých typů hedvábí. Tak bych pořebovala vědět, co mám vlastně objednat.
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Severacka píše: http://www.volny.cz/hedvabi-latky/

Adresa:
ulice Antonína Škváry 2523
PSČ 272 01

mobil: 602 219183

Email: bartak.l@seznam.cz

tak snaď to k něčemu bude :oops: :) :mrgreen:
Pampalíny píše:Ceníky hedvábí
(sice ještě s 22% daní) ale aktuálně zaslané mailem!

http://www.v-klub.cz/ostatni/hedvabi1.xls
http://www.v-klub.cz/ostatni/hedvabi2.xls
Ratatosk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ratatosk »

Díky moc.
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Mám dotaz. Jedna brzká šťastná událost v naší skupině ve mě vyvolala otázku - když chce žena 9. století kojit, musí logicky dostat dítě k prsu. Protože patrně neprostrčí dítě spodem, musí na to jinak a musí prs k dítěti. Jak? Vzhledem ke konstrukci šatů většiny žen a dívek, které jsem na akcích viděl, se k prsu nedostanete, aniž byste jí ty šaty sundali! To ale není dvakrát praktický způsob, takže je asi chyba v konstrukci dámských šatů. Která z vás by to se svými šaty dokázala? Jak jiná musí být konstrukce šatů, aby to šlo? Předělávala si každá žena s příchodem těhotenství své šaty? Pořídila si nové? :idea: :)
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Nadruhou stranu by i v průběhu těhotenství musela měnit velikost oblečení, takže v úvahu přichází plandavý maxihábit..
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od melkel »

Pamatuji si na dvě iluminace s kojením - jedna je pramáti Eva s Adamem - tam má "tuniku" s odhaleným ramenem a prsem, na druhé je předoucí kojící žena, na sobě má spodničku na ramínkách a prs prostrčený vrchem.
Jinak šaty by si nové pořídit nemusela, žena (moje .-)) v těhoteství nosila svůj starý kostým a vešla se do něj, byť mírně natěsno .-)
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Ano, jenže většina žen, co na akcích vídám, prso jen tak ven se svých šatů nedostane. To znamená, že jejich šaty mají někde chybu:-)