LH bude, když si to vyrobíš. Spíše jsem myslel jako určitu alternativu - co cheš nabídnout na akci k prodeji dětem a abstinentům, když zároven musíš dodržovat pitomé hygienické normy.
Nápoje
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
Pampalíny
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 1814
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
-
cossack
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 665
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 613
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
Rabovu knihu o medovině jsem nedávno sehnal, ale ještě ji nepřečet. Ale teď jsem narazil na jeden kratší návod na jiném diskusním serweru.
http://www.forum.armaferre.org/viewtopic.php?t=41
http://www.forum.armaferre.org/viewtopic.php?t=41
-
luinien
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 202
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
-
Knecht
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 6691
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
Mimochodem, medovinu zjistili rozborem z honosných halštatských nádob. Kotle+picí servisy, tehdejší velmoži si asi nežili špatně:) (Citaci k tomu nemám, ale říkal mi to M.Golec, který se tím obdobím zabývá)
A když jsem u rozborů, sice to sem nepatří, ale z tuším z Francie je z laténu nádoba, ve které byla směs březového dehtu s voskem, napadá někoho na co to mohlo být?
A když jsem u rozborů, sice to sem nepatří, ale z tuším z Francie je z laténu nádoba, ve které byla směs březového dehtu s voskem, napadá někoho na co to mohlo být?
-
Müscha
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 1243
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
-
Knecht
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 6691
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
-
Scar
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 245
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
Vedeli ste toto?
http://www.apimed.sk/apimondia2005.htm
http://www.apimed.sk/apimondia2005.htm
-
Rab
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 948
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
-
zoone
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 587
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
Tak mě zase jednou přepadla tvořivá nálada a kupodvu jsem se nacházel v našem viném sklepě. Co asi mohlo vzniknout...
Vymrazil jsem 2 litry vína s tím, že výtěžnost je zhruba 0,5 litru koncentrátu po vymražení a 1,5 litru ucházejícího viného střiku.
V koncentrátu jsem určil orientačním měřením 25% alkoholu... Konzistencí to připomíná spíš likér, než víno a chuťově je to jemně nasládlé s výraznou vinou kyselinkou, ale velice příjemné
Vymrazil jsem 2 litry vína s tím, že výtěžnost je zhruba 0,5 litru koncentrátu po vymražení a 1,5 litru ucházejícího viného střiku.
V koncentrátu jsem určil orientačním měřením 25% alkoholu... Konzistencí to připomíná spíš likér, než víno a chuťově je to jemně nasládlé s výraznou vinou kyselinkou, ale velice příjemné