Joko vždy to iterpretuješ dle svého. Předně - já to netvrdím, ale odkazuji se na diskuzi na toto téma ma Mageu cca před rokem. Já nemám popravdě ani pár o tom, jak to v Solenici zpracovavají a je mi to i fuk, ale psali tam o tom jiní a z toho byl jeden profesionální chemik, pokud se nepletu, a přesně tam popsal, co kdy a jak se požívalo. A rozdíl v tom byl! Já zde ani nechci rozvádět pseudoodbornou diskuzi, a mohl bych. Viz -Tvé tvrzení, že se nepoužíval rybý tuk - tak tím bych si na Tvém místě vůbec nebyl jistý! Čili vůbec nehodlám zde polemizovat o tom, zda je Solenice LH! To, co mne (nás) zajímá, jsou vlastnosti materiálu a tady popravdě moc zásadní rozdíl nevidím - přesněji žádný! A neměj mě za vola, ale z vlastní praxe jsem se přesvědčil, že po napatynování (což je u nás myšleno delším používáním) ani ty nepoznáš, zda to je solenice a nebo mozkovka. Proto je pro nás OK. Správněji - neřešíme to, protože to za problém nepovažujeme. (Ostatně, u Vás je to obdobné, a dokonce i ti, co mají i věci z mozkovky u Vás používají klidně i tu Solenici že

! Jen pár (kolik Vás je? vím jen o tobě) hlásají svatou válku Solenici
Jo váčky, mokasíny - hm, dost často kupováno od Vás!

mnohdy s tvrzením, že to je (a ona není) mozkovka.
Co se týká výroby - neboj, většina z nás si to už dávno vyskoušela! (netvrdím že všichni!!!) Tehdy pod odborným dohledem Wapahy.
Proč už to neděláme? Protože buď jsme skutečně prostě pohodlný - mnohem častěji protože není kde. (neboj, tak úplně ale to za hlavu hodit nechceme - počítá se v budoucnu s FB - teď je ale pro nás hlavní jeho výstavba)
Máme i neblahé zkušenosti s dodavateli tzv. mozkovek

Byli tu podvody, kdy se nakonec ukázalo, že šlo jen o patinovanou solenici

pochopitelěn s příslušnou cenou že! V jiném případě nekvalitní provedení, tak že hadry z toho se po roce používání doslova rozpadli atd.!
Krom toho, u nás se čím dál více odklání od jelenice a to právě z důvodu LH. Skoro polovina členů TC dělá styly, kde se jelenice vůbec nepoužívá.
Joe M.