To bylo ve štítech.
Ptal jsem se jestli by nešel použít taky lněný olej, odpovědi se mi nějak nedostalo.. Ale jinak dík moc.
Barvení
Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Vždy je lepší se epidermu i pigmentu zbavit oškábáním (není to zas tak hrozná práce.Seraf wrote:Jinak u té kůže je ještě zbytek epidermisu, tedy i ňáký kožní pigment, a tak to chce nějakou barvu dobře krycí.. Jo, ještě otázečka kde můžu sehnat ty hlinky?![]()
![]()
O shánění jsem už psal. Ale pro jistotu to zopakuji:
a) na valných hromadách Indian corralu, případně některých dalších indošských akcích.
b) Zajet si na návštěvu do Mostu.
c) Jestli se dostanu na sraz OHařů, tak se pokusím něco vzít sebou.
d) v prodejnách s potřebami pro malíře (obrazů).
K lněnému oleji se vyjádřit neumím. Indoši ho nepoužívali a sám jsem to neskoušel. Nejlíp by bylo, kdyby tu byl nějaký restaurátor, nebo kunshistorik přes středověk. Nebo že by někteří jiní borci....

Teoreticky by to ale fungovat mohlo.

-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Jasný, je jich tam hned několik a je to přírodní koupaliště. Mimochodem v soudsedství je i opravdu skvělá zoologická zahrada (zaměřená jen na zvířata Euroasie). Netuším ale jestli je tam možnost si nějaký kamenec nasbírat, bo jsou zaplavené všechny díry v okolí. Skusím se ale zeptat někoho místního - mám tam pár přátel. 

Last edited by Mokohtavenotaxe on Fri 23. Sep, 2005 13:13, edited 1 time in total.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Šlupky z cibule - cca 3 hrsti na 5 l vody. Nalámat a podrtit, 20 minut vařit, scedit a vrazit plátno, vařit cca 2 hodiny:

Plátno bylo původně bílé, viz pozadí. Ten světlejší odstín je s trochou kamence (asi 15g na 5l). Nevím jak to bude držet po vyprání, nemám v plánu si oděv moc často prát

Plátno bylo původně bílé, viz pozadí. Ten světlejší odstín je s trochou kamence (asi 15g na 5l). Nevím jak to bude držet po vyprání, nemám v plánu si oděv moc často prát

A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel