Hlad píše:Důležitá není ráže, ale typ munice, tzn. pistolová. Pistolová munice a střelba z otevřeného závěru jsou dva ze znaků samopalu...
Podotýkám, že to není výzva k polemice, ale upřimný dotaz !!!
To jako řekl kdo? Já jen, že možná je to jak píšeš

, ale není možné i to, že dnešní výklad je jiný, než byl dříve?

Na vojně jsem střílel jak ze sapíku, tak z pistole, a náboje mi tedy nepřipadali stejné a to ani typově

Také si pamatuji, jak nám vykládali, že jde vlastně o malorážní kalibr, a tím se šetří materiála a přitom účinnost je skoro stejná. Navíc je výhodou, že zbraň je mnohem lehčí, a to si myslím, je dozajista pravda. Pamatuji si i ještě jenu definyci, a to: že rozdíl je v tom, že samopal je na malorážní střelivo. To mi tehdy vrtalo v hlavě, protože pod pojmem malorážka jsem si představoval klasickou malorážku, tak mi to moc nesedělo, ale skutečně takto nám to zcela vážně říkali.
Jo a opakuji, to nemám z vlastní hlavy, tak aby se tu zase někdo nepouštěl se mnou do nějakého pseudosporu. Mě to vždy bylo celkem jedno, a je i dneska

Jen jsem zde prodal jak jsem kdysi nakoupil, a zda to tak je či není prostě nemám páru. Jen si nejsem až tak jist, že by nám vykládali vyložené kraviny, čili že by na tom asi něco být mělo. Dokonce by mne ani nepřekvapilo, pokud by těch definyc bylo víc a že každá banda by si pod tím představoval něco jiného. Z prakce je známo, že by to nebylo poprvě že

Joe M.