bitva Malešov

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderators: Viktorie, ClaryAldringen

abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

cert: myslim ze v klidu sem, kdybys byl takhle konretni uz ve svym puvodnim prispevku tak narovinu reknu ze tohle vystoupeni sem nevidel ... tudiz nemohu soudit..
cert
Nováček
Nováček

Post by cert »

abaddon:až na čestné vyjímky nevystupuju, prostě mě to nebaví a hlavně nemám rád secvičování. Navíc je dost lepších šermířů (což rozhodně neznamená, že se srovnávám s výše uvedenými pány), tak proč bych dělal něco v čem nejsem dokonalý :twisted:
Viktorie
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Viktorie »

No čerte ještě budu reagovat. Co se týká dle tebe mizerné kvality vystoupení skupiny Bravus, tak přiznávám, že tvůj názor nesdílím, ale větší prostor k tomuto bodu bych přenechala členům tohoto sdružení. Co se týká tvé poznámky, že je normální mít rozdílné názory, ano to je normální, ale je skutečně vhodné začít kritiku konstruktivně a cíleně, takže se nediv, reakcím. No a pokud se tedy vrátím k tvé původní nastřelené kritice, tak k té bych si dovolila následující. Abychom zatraktivněli akci pro diváky, byla akce rozdělena na část dobovou a nedobovou. Pokud se ti tohle rozdělení nelíbilo, můžeš ho kritizovat, taktéž můžeš kritizovat prohřešky proti LH v dobové sekci, ale přijde mi velmi nefér kritizovat tímto způsobem vystoupení pro diváky v sekci k tomuto určené, kde se pohybovali běžné stánky, gril s klobásami apod. Ráda bych od tebe slyšela hodnocení na vlastní Jarmark v prostorách nádvoří a tvrze.
A pak bych se ještě ráda zorientovala ve tvém vkusu kvalitního šermu - můžeš mi prosím nahodit pár jmen, která podle tebe představují kvalitní šerm i herecké vystoupení v ČR - ať vím s čím srovnáváš.
Viktorie
cert
Nováček
Nováček

Post by cert »

No ještě konrétně: přijel jsem se podívat na: středověký trh s řemeslníky, kramáři i různými šejdíři. .. ... Zkrátka vše je připraveno tak, abyste se na jeden den ocitli v minulosti a viděli, kterak mohl ve středověku probíhat zapovězený jarmak… :( tak to jsem neviděl ani omylem. Těch pár stánků, opečené buřty, vodní dýmky hned u vlezu, oblečení lidí, jistě z doložených látek, leč rozhodně ne sváteční... Totální absence produktů, které byly pro jarmark typické(zem. plodiny zvířectvo, výrobky pro domácnost....
cert
Nováček
Nováček

Post by cert »

Viktorie: tak toho rozdělení na LH a zbytek jsem si nějak nevšiml a nebo jsem nepochopil, že brána je dělící bod. Učinkující se volně pohybovali po celém prostoru a tak mi nedošlo, že venku před branou může být šunt a mám hodnotit jen to co je uvnitř. Sorry.
Kvalitních šermířů je dost a dost a v porovnání s " výkvětem" by uspěl ledaskdo. Takže budu li jmenovat lidi jako je Petr Vytopil, Žákáč, Borek Belfín a Berouni vůbec, Roman Spáčil a Merleti.... tak je vybírám jen proto, že jsou lepší než já, a proto, že bys je snad mohla znát.
Viktorie
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Viktorie »

A tos došel jen k čajovně a pak se otočil a šel zpět??? A do prostor nádvoří tvrze jsi došel???
Kritice se nebráníme ale konstruktivní. Takže ano máme tu konstruktivní bod - Bravus je podle tebe šermířskej odpad. Ale pak mi jediný z tvých bodů nepříjde odpovídající skutečnosti. Svátečně oblečení lidé se na jarmarku vyskytovali, kramář byl, řemesla taky, trochu toho zemitě materiálního produktu též. Tak kde je to podle tebe špatně?
Viktorie
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

Hele klííííd. Čert říká svůj názor, je možné nesouhlasit, žádat upřesnění, ale nemá cenu se vztekat.
Pokud nepochopil rozdělení na dvě části, asi nebylo dostatečně výrazné - zkuste to příští rok jinak!
Zeptejte se, jaká další řemesla by si představoval, a pak je zkuste sehnat.
Jeden nespokojený divák vám dá většinou více nápadů pro zlepšení než sto spokojených, kteří pohladí ego.
Jste hrdí na svoji akci, to je v pořádku, ale naučte se dříve než my přijímat kritiku .-) Akci i vám to jen pomůže.
Viktorie
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Viktorie »

Melkele: nevztekám se, ale chci upřesnit trochu nejasné informace, které tady čert napsal. (nechci psát nepravdivé, ale má to k nim už hodně blízko)
(a kritiku přijmout většina z nás umí 8)
Viktorie
cert
Nováček
Nováček

Post by cert »

Podivejte se na to takhle. Byli jsme na stejné akci? Snad ano. Viděli jsme to samé? Asi ne. Můj pohled je pohled alespoň trochu poučeného návštěvníka. Tvrdit že lžu, nebo jsem slepý je sice možné, ale nic to nezmění na podstatě mého názoru. NELÍBILO SE MI CO JSEM VIDĚL, A NESPLNILO TO CO JSEM OČEKÁVAL NA ZÁKLADĚ INFO, KTERÉ POSKYTUJETE V PROPAGAČNÍCH MATERIÁLECH A TŘEBA I NA TOMTO SERVERU. Může Vám to být lhostejné , může Vás to nas..., a mě je celkem fuk co s tím budete dělat. To už je na Vás. Svůj přístup k LH jsem si definoval(a vyprávěl ho třeba na tom nádvoří Wotanovi).
Takže hodně zdaru a plác plác po rameni.
Váš čert
Viktorie
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Viktorie »

Můžeš mi tedy dát jasnou odpověď zda jsi skutečně neviděl cituji: "středověký trh s řemeslníky, kramáři i různými šejdíři?"
Viktorie