Zdravím všechny, jsem tu nová a tudíž budu mít pár dotazů, se kterými si nevím rady.
Chci si pořídit lněné svrchní šaty, zdobené na předloktích knoflíky, ale netuším, jak by měly vypadat, aby byly co nejvíc living.Jaký materiál, obyčejné nebo i nějaké zdobenější, nebo lité? Díky
Odívání
Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
- Stálý přispěvatel
Re: Odívání
Období vrcholného středověku je poměrně dlouhé a obnáší velmi výrazný vývoj střihů a módních vln, střídajících se třeba po 10 letech.
Takže pro jaké roky, jakou společenskou vrstvu a pro jaký účel nošení?
K přelomu 13. a 14. st. jsou k nahlédnutí a inspiraci fotky z akcí Hradeckého dvora www.hradeckydvur.net
http://www.hradeckydvur.net/fotogalerie/
Pokud je to na 13. st., bude oděv vypadat poněkud jinak, stejně jako na 2. pol. 14. st.
P.S. living oděv - oděv jako živý?
Takže pro jaké roky, jakou společenskou vrstvu a pro jaký účel nošení?
K přelomu 13. a 14. st. jsou k nahlédnutí a inspiraci fotky z akcí Hradeckého dvora www.hradeckydvur.net
http://www.hradeckydvur.net/fotogalerie/
Pokud je to na 13. st., bude oděv vypadat poněkud jinak, stejně jako na 2. pol. 14. st.

P.S. living oděv - oděv jako živý?

Ich dien!
-
- Nováček
Jojo, chtěla bych to na obdobi 13.století, ale nechci se dopustit nějakých módních přestupků, třeba jako když mi na středověkých trzích chtějí prodat materiál ze 100% umělotiny a tak.Když už něco chci, tak aby to nevypadalo kýčovitě..Samozřejmně jsem nemyslela, že moje šaty obživnou a budou chodit
Jinak už o oblékání schraňuju informace, ale nikde nebyl detail na ty knoflíky, tak si s nima teď lámu hlavu

-
- Stálý přispěvatel
Knoflíky - např. látkové, kostěné, cínové, dřevěné, bronzové, stříbrné...
Látkové jsou pěkné a snadno dostupné. Mohou být ve stejné, ale i kontrastní barvě.
Látkové jsou pěkné a snadno dostupné. Mohou být ve stejné, ale i kontrastní barvě.
Ich dien!