Lovecké brašny
Moderátor: Joe
-
Mysakk
- Stálý přispěvatel

-
Radovan
- Občasný přispěvatel

Re: Lovecké brašny
tu větší jsem schválně dělal větší když si beru na střelnici víc věcí
ta menší má rozmer asi 24x22cm což by mělo sedět(psal to aspoň Spící Medvěd) a přezku tedy časem zruším
ta menší má rozmer asi 24x22cm což by mělo sedět(psal to aspoň Spící Medvěd) a přezku tedy časem zruším
-
Spící Medvěd
- Stálý přispěvatel

Jjj, ta menší, pokud má tyto rozměry je v pohodě. Přezku bych nahradil třeba olivkou ze špičky parohu.
Ta velká na všechny věci na střelnici v pohodě, jen jako lovecká do 18 st. ne e. Vypadá spíš jak školní brašna z přelomu 19 a 20 st.
Ta velká na všechny věci na střelnici v pohodě, jen jako lovecká do 18 st. ne e. Vypadá spíš jak školní brašna z přelomu 19 a 20 st.
-
cossack
- Stálý přispěvatel

Já tu přezku zase jako velký faul necítím. Asi je pravda, že ty překlopy byly spíše jen volně přehozené, ale když už je přezka na popruhu, proč by nemohla i na zapínání?
A právě tu olivku z parohu bych nedoporučoval já
A právě tu olivku z parohu bych nedoporučoval já
-
Radovan
- Občasný přispěvatel

ta velká je dělaná podle německé lovecké brašny patrně z přelomu 18.-19.stol. jen jsem ji zmenšil a zjednodušil
-
Spící Medvěd
- Stálý přispěvatel

K té přezce na zapínání. Zatím jsem se s ní u tohoto typu brašny nesetkal. Podle mne nebyla v té době mosazná přezka žádná láce a proto si myslím, že uzavření brašny by lovec ( setler ... ) řešil něčím , co dokáže svépomocí.
K té olivce jsem se asi špatně vyjádřil, myslel jsem uzavřít ( pomocí olivky nebo knoflíku a poutka ) né chlopeň, ale tu kapsu pod chlopní ( taky to mám tak u své, aby jsem to všechno nevytrousil ),
chlopeň nemámjištěnou ničím.
K té olivce jsem se asi špatně vyjádřil, myslel jsem uzavřít ( pomocí olivky nebo knoflíku a poutka ) né chlopeň, ale tu kapsu pod chlopní ( taky to mám tak u své, aby jsem to všechno nevytrousil ),
chlopeň nemámjištěnou ničím.
-
Czernozub
- Občasný přispěvatel

Možná blbý dotaz, ale jak drží ta pochva na tom popruhu? Přišitá na pevno mi podle fotky nepřipadá...
Utrpení je ten nejrychlejší kůň na cestě k poznání.
-
cossack
- Stálý přispěvatel

Může být přišitá, nebo přivázaná řemínkem, pokud by měla být sundávací.... jestli se bavíme obecně ne o té konkrétní brašně o pár příspěvků výš.