AKCE 2012
Moderators: El Cid, Brant, MarcusIV, LiborZ
-
- Stálý přispěvatel
Re: AKCE 2012
Ad Brandejs - trochu se mi to komplikuje, vypadá to, že dost možná pojedu jenom přes jednu noc... Ještě uvidím.
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
-
- Stálý přispěvatel
Brante, já to mám stejné. Přijedu s Řezníkem asi až v sobotu ráno. O víkendu se stěhuju a stěhuju i tátu, takže toho mám fakt hodně. Přijel bych asi jen na bitvu a pak nějak domů.
,,Zachraň mne, Bože, od přátel, s nepřáteli pak vypořádám se sám".Hejtman záporožského vojska Bohdan Chmelnický
-
- Stálý přispěvatel
Tak se mnou se to zamotává čím dál víc. O víkendu budu muset řešit transport hormady raků na jeden pokus, takže to vypadá, že dorazím pouze na bitvu... A to ještě není jistý. Je to výjimečná situace, ale příležitost, kterou nemůžu a nechci jen tak pustit. Snad to pochopíte...
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
-
- Stálý přispěvatel
BRANDÝS
Tak kamarádi, o víkendu se chystám já, Ben a v sobotu Brant a Mjastník Řezník na Brandýs.
Kdo z Vás jede už v pátek, abych tam nebyl sám?
P.S: U koho můžu přespat?
Kdo z Vás jede už v pátek, abych tam nebyl sám?
P.S: U koho můžu přespat?

,,Zachraň mne, Bože, od přátel, s nepřáteli pak vypořádám se sám".Hejtman záporožského vojska Bohdan Chmelnický
-
- Stálý přispěvatel
Já to nakonec stornuju úplně, kombinace nemocných dětí a práce mi zatla tipec. Pozdravujte Encáka.
-
- Stálý přispěvatel
To je škoda. Tak zlom vaz s rakama a prťatama.
-
- Nováček
Zagloba wrote:Czolem!
Přišla mi pozvánka na dobývání turecké pevnosti císařskými vojsky, datace 1598, místo: hrad Pernštejn (ne ten ve žďárských vrších,ale na Jižní Moravě-asi u Brno-Venkov).
Termin akce:
26. - 27.5.2012
Misto konani akce:
Hrad Pernštejn, jižní Morava
Pozadovano historicke obdobi:
cca 1598
Typ akce:
bitva
Popis pozadavku:
Pikenýři, mušketýři, sapéři, vojenské tábory,
dobývání hradu obsazeného Turky císařskými vojsky,
období maršála Heřmana Kryštofa Russworma
Kdo poptava:
Ladislav Konvičný
E-mail:
morgenstern@centrum.cz
Termin pro odpoved:
30.4.2012
Zdravím širokou obec kozáckou,
dovolte abych se některým z vás připomněl, v roce 2009 jsem měl prsty v pořádání bitky v Mastníku u Třebíče.
Reaguji na příspěvek p. Zagloby protože i v této akci mám tak trošku prsty

Pro upřesnění informací: jedná se o hrad Pernštejn u města Bystřice nad Pernštejnem. V rámci Pernštejnského roku se uskuteční malá bitvička cca 40 lidiček připomínající užití tzv. Pernštejnské petardy při dobytí uherského města Taty obsazeného turky v roce 1598. Císařskou armádu bude představovat Moravský podhorácký pěší pluk. Pro ztvárnění tureckých obránců města bychom rádi oslovily vás, pokud vás neurazí, že budete vystupovat v roli vašich tradičních nepřátel. Vedla nás k tomu přibližná podobnost v oděvu a zbrani. Je to akce ve velice atraktivním prostředí, kde se podaří účinkovat jen výjimečně, se správou hradu jsou dohodnuty i honoráře. Pro akci potřebujeme sehnat min. 10 až 15 lidiček pro roli turků. Pokud máte zájem prosím pište na spolecenstvolibertas@centrum.cz Mnohokrát díky za odpovědi, do podobného fóra přispívám poprvé a doufám, že omluvíte případné zmatky.
Zdraví Máča Společenstvo libertas
-
- Stálý přispěvatel
Ahoj, Máčo. Je to legrace, týden před touhle akcí jedeme na opravdickou Petardu přímo do Taty
Pernštejn je pěknej, rád bych se tam kouknul, ale dvě akce po sobě nejspíš nedám... Rozhodně bych to nemohl slíbit na 100 %.

-
- Nováček
Tak to je celkem sranda, každopádně by bylo zajímavé si pro srovnání vyzkoušet naši verzi. Rozumím tomu, že jezdit každý týden na akce se nedá.
Chtěl bych touto cestou požádat i ostatní pokud máte zájem o tuto akci ozvěte se co nejdřív.
Chtěl bych touto cestou požádat i ostatní pokud máte zájem o tuto akci ozvěte se co nejdřív.
Last edited by Máča on Thu 03. May, 2012 13:26, edited 1 time in total.
-
- Stálý přispěvatel
Je škoda, že je to hned po sobě. Kdyby tam byla aspoň chvíli pauza, byla by to hned jiná...