AKCE 2012

Moderators: El Cid, Brant, MarcusIV, LiborZ

Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: AKCE 2012

Post by Brant »

Ad Brandejs - trochu se mi to komplikuje, vypadá to, že dost možná pojedu jenom přes jednu noc... Ještě uvidím.
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
El Cid
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by El Cid »

Brante, já to mám stejné. Přijedu s Řezníkem asi až v sobotu ráno. O víkendu se stěhuju a stěhuju i tátu, takže toho mám fakt hodně. Přijel bych asi jen na bitvu a pak nějak domů.
,,Zachraň mne, Bože, od přátel, s nepřáteli  pak vypořádám se sám".Hejtman záporožského vojska Bohdan Chmelnický
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Brant »

Tak se mnou se to zamotává čím dál víc. O víkendu budu muset řešit transport hormady raků na jeden pokus, takže to vypadá, že dorazím pouze na bitvu... A to ještě není jistý. Je to výjimečná situace, ale příležitost, kterou nemůžu a nechci jen tak pustit. Snad to pochopíte...
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
El Cid
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

BRANDÝS

Post by El Cid »

Tak kamarádi, o víkendu se chystám já, Ben a v sobotu Brant a Mjastník Řezník na Brandýs.
Kdo z Vás jede už v pátek, abych tam nebyl sám?

P.S: U koho můžu přespat? :badgrin:
,,Zachraň mne, Bože, od přátel, s nepřáteli  pak vypořádám se sám".Hejtman záporožského vojska Bohdan Chmelnický
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Brant »

Já to nakonec stornuju úplně, kombinace nemocných dětí a práce mi zatla tipec. Pozdravujte Encáka.
El Cid
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by El Cid »

To je škoda. Tak zlom vaz s rakama a prťatama.
Máča
Nováček
Nováček

Post by Máča »

Zagloba wrote:Czolem!
Přišla mi pozvánka na dobývání turecké pevnosti císařskými vojsky, datace 1598, místo: hrad Pernštejn (ne ten ve žďárských vrších,ale na Jižní Moravě-asi u Brno-Venkov).

Termin akce:
26. - 27.5.2012

Misto konani akce:
Hrad Pernštejn, jižní Morava

Pozadovano historicke obdobi:
cca 1598

Typ akce:
bitva

Popis pozadavku:
Pikenýři, mušketýři, sapéři, vojenské tábory,
dobývání hradu obsazeného Turky císařskými vojsky,
období maršála Heřmana Kryštofa Russworma

Kdo poptava:
Ladislav Konvičný

E-mail:
morgenstern@centrum.cz

Termin pro odpoved:
30.4.2012

Zdravím širokou obec kozáckou,
dovolte abych se některým z vás připomněl, v roce 2009 jsem měl prsty v pořádání bitky v Mastníku u Třebíče.
Reaguji na příspěvek p. Zagloby protože i v této akci mám tak trošku prsty 8) .
Pro upřesnění informací: jedná se o hrad Pernštejn u města Bystřice nad Pernštejnem. V rámci Pernštejnského roku se uskuteční malá bitvička cca 40 lidiček připomínající užití tzv. Pernštejnské petardy při dobytí uherského města Taty obsazeného turky v roce 1598. Císařskou armádu bude představovat Moravský podhorácký pěší pluk. Pro ztvárnění tureckých obránců města bychom rádi oslovily vás, pokud vás neurazí, že budete vystupovat v roli vašich tradičních nepřátel. Vedla nás k tomu přibližná podobnost v oděvu a zbrani. Je to akce ve velice atraktivním prostředí, kde se podaří účinkovat jen výjimečně, se správou hradu jsou dohodnuty i honoráře. Pro akci potřebujeme sehnat min. 10 až 15 lidiček pro roli turků. Pokud máte zájem prosím pište na spolecenstvolibertas@centrum.cz Mnohokrát díky za odpovědi, do podobného fóra přispívám poprvé a doufám, že omluvíte případné zmatky.
Zdraví Máča Společenstvo libertas
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Brant »

Ahoj, Máčo. Je to legrace, týden před touhle akcí jedeme na opravdickou Petardu přímo do Taty :) Pernštejn je pěknej, rád bych se tam kouknul, ale dvě akce po sobě nejspíš nedám... Rozhodně bych to nemohl slíbit na 100 %.
Máča
Nováček
Nováček

Post by Máča »

Tak to je celkem sranda, každopádně by bylo zajímavé si pro srovnání vyzkoušet naši verzi. Rozumím tomu, že jezdit každý týden na akce se nedá.
Chtěl bych touto cestou požádat i ostatní pokud máte zájem o tuto akci ozvěte se co nejdřív.
Last edited by Máča on Thu 03. May, 2012 13:26, edited 1 time in total.
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Brant »

Je škoda, že je to hned po sobě. Kdyby tam byla aspoň chvíli pauza, byla by to hned jiná...