Doplňky

Moderators: El Cid, Brant, MarcusIV, LiborZ

LiborZ
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: Doplňky

Post by LiborZ »

Výhledově asi jo. Třeba na Kurovice si ho půjčuju. Radši bych ale chodil jen s bunčukem:)
Nalivajko - náčelník proviantní služby
Indy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Indy »

Kurovice bez kvéru jsou trošku hendikep. Ovšem loni, vzhledem k rychlému stmívání, byly poboční zbraně sakryš potřeba. Ty rozhodně vemte též. :mrgreen:
\"Asi na nás zapomněli!\" anonymní Moravan 8. listopadu 1620 za zdí letohrádku Hvězda. http://www.olomouckypluk.cz
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Lidi, když se tu vedla debata o těch ocílkách s kapsičkou, zdálo se že jsou všechny originální předlohy rozebrané mezi vámi a už se vyrábí. Cid postoval jednu fotku repliky. Od té doby jsem tuhle ocílku u nikoho neviděl. Otázka tedy zní - kdo je vlastně má? Já mám totiž pořád zájem si některou vyrobit. Ano, po té tehdejší poněkud vyhrocené debatě bylo celkem jasné, že nikdo si na "svou" ocílku nedělá nějaký zásadní nárok, nicméně jsem nechtěl, abychom měli všichni totéž. a ukoval jsem si tedy takovou tu boxerovitou ocílku podle Berestečka. Jestli ale ty ocílky s kapsou nakonec u výrobce padly a nikdo je mít nebude, znovu bych se ke svému záměru vrátil a udělal si ji.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
LiborZ
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by LiborZ »

Nemá jí nikdo a jsou asi v nedohlednu. Klidně si jí udělej. Jestli si někdo na nějakou nárokoval exkluzivitu, měl si jí už pořídit.
Nalivajko - náčelník proviantní služby
Dlouhán
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Dlouhán »

Přesně tak.
Já ji měl slíbenou od Rosťi z Brna, ale asi už je to passé. Budu se muset poohlídnout jinde.
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Brant »

Knechte, když už budeš v tom, neudělal bys jednu i pro mě? Ani by to nemusela být přesná replika podle toho muzea, stačila by pouze volná inspirace. Původně jsem ji nechtěl, ale změnil jsem názor. Akorát neznám nikoho, kdo by ji dokázal a chtěl vyrobit. Pokud bys byl svolnej, mohli bychom na táboření poladit detaily. Když ne, nic se samozřejmě neděje. Co ty na to?
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
El Cid
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by El Cid »

Dlouhán wrote:Přesně tak.
Já ji měl slíbenou od Rosťi z Brna, ale asi už je to passé. Budu se muset poohlídnout jinde.
On jí Rosťa vyrábí. Jen do toho ještě staví dům, tak na to asi nemá moc času. Každopádně mu zavolám a zjistím, jaká je situace.
Pak dám obratech echo.
,,Zachraň mne, Bože, od přátel, s nepřáteli  pak vypořádám se sám".Hejtman záporožského vojska Bohdan Chmelnický
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Brante, já v zásadě asi nemám technický problém ji vyrobit, spíš jde o to že bych ti nerad sliboval něco, co pak nebudu mít čas vyrobit. Takže to berme tak, že až se dostanu ke kování, ukovu si ty ocílky dvě a podle času a chuti k nim pak postupně dostavím ten zbytek, ok?
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Brant »

Knecht wrote:Brante, já v zásadě asi nemám technický problém ji vyrobit, spíš jde o to že bych ti nerad sliboval něco, co pak nebudu mít čas vyrobit. Takže to berme tak, že až se dostanu ke kování, ukovu si ty ocílky dvě a podle času a chuti k nim pak postupně dostavím ten zbytek, ok?
Jasně, já na to nespěchám. Když to bude, bude to fajn. Když ne, tak se nic neděje.
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
woden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by woden »

tak som podokoncoval nejake drobnosti.
Najblizsie sa idem pustit do patrontasky ten mensej na 12 patron. Neviete aka by mala byt vyska patron?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.