Nevím, jestli ti to pomůže, ale našla jsem tenhle odkaz: http://www.myarmoury.com/feature_geibig.phpBigoš píše:Teď mám v řešení s Bártou ten meč z Nantes, nicméně i non mi potvrdil že je to meč s franckou čepelý ale hlavicí vyrobenou vikingy, a poté při plenění francie zůstal ve francii..
napsal mi toto
,,Jinak spoustu karolinskych mecu z Rakouska a Nemecka ma ve sve
knize Geibig,,
takže teď scháním tu knihu, abych rozšířil obzor ohledne východo franckých mečů, které se tak špatně shánějí
Frankové
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Občasný přispěvatel
Re: Frankové
-
- Stálý přispěvatel
Zem se bude otřásat pod podrážkami opěšalých franských jezdců. Všech pěti. Morava je ztracena! Všichni tady chcípnem! Prchejte do hor!Bigoš píše:Však jo, a taky si konečně zamlátíme železem do těch velkohovadskejch ničemů:-)Knecht píše:Joo, stavte Franky, ať ty velkomoravské bitvy konečně mají reálné soupeře!

V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Stálý přispěvatel
No opěšalý - protože na to nespěchám (narozdíl od vás co se už už vidíte na nějaké akci na VM), mám to v plánu dokončit spolu s jezdeckým vybavením a koněm. Přece jen mne víc láká ta těžká franská jízda i když do boje to asi moc použít nepůjde.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Stálý přispěvatel
No já se v tom taky něják rychle nevidim, chci s tím jít až bude ten mečík:-) což je 3,5roku, vzhledem k tomu, že teď asi přez zimu budu dávat co nejvíc informací o meči od bárty
| Waltharium turbans. Contra tamen ille virilis | constitit opponens clipei septemplicis orbem, |
| pobouřil Walthera. Ten přesto stál zmužilý na místě pevně, | štít svůj ze sedmi vrstev šípům v překážku kladl
-
- Stálý přispěvatel
Knecht píše:Zem se bude otřásat pod podrážkami opěšalých franských jezdců. Všech pěti. Morava je ztracena! Všichni tady chcípnem! Prchejte do hor!Bigoš píše:Však jo, a taky si konečně zamlátíme železem do těch velkohovadskejch ničemů:-)Knecht píše:Joo, stavte Franky, ať ty velkomoravské bitvy konečně mají reálné soupeře!
no já vím už asi o 7mi ale pšt
| Waltharium turbans. Contra tamen ille virilis | constitit opponens clipei septemplicis orbem, |
| pobouřil Walthera. Ten přesto stál zmužilý na místě pevně, | štít svůj ze sedmi vrstev šípům v překážku kladl
-
- Stálý přispěvatel
Wothan
Bóža
já-Bigoš
Jarek
Musha
Máša
s begbiem sem mluvil, a ten říkal že teď na to rozhodně nebude mít čas
nevím jak Melkel? má šupinovku má zájem nevíš Wothane? asi víš co dej echo
a pak jsem našel člověka http://karloman.blog.cz/
asi se evidentně frankům věnovat chce, ALE vůbec nevím o kom je řeč:-)
ani mi neodpověděl
Bóža
já-Bigoš
Jarek
Musha
Máša
s begbiem sem mluvil, a ten říkal že teď na to rozhodně nebude mít čas
nevím jak Melkel? má šupinovku má zájem nevíš Wothane? asi víš co dej echo
a pak jsem našel člověka http://karloman.blog.cz/
asi se evidentně frankům věnovat chce, ALE vůbec nevím o kom je řeč:-)
ani mi neodpověděl
-
- Stálý přispěvatel
Muscha - raději si to ověř. Už jen proto, že dělá velkou moravu.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
s míšou sem se o fom bavil:-) když sem měl možnost mít ty vypouklý korpusy za 600kč tak jich chtěl asi milion na franky, nicméně z vypouklejch byly jen prohnulý:-) takže z tho sešloKain píše:Muscha - raději si to ověř. Už jen proto, že dělá velkou moravu.
-
- Stálý přispěvatel
Melkel má šupinovku ale nevím nic o tom že by ho lákali Frankové nebo že by na to měl čas.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Stálý přispěvatel
Wothan píše:Melkel má šupinovku ale nevím nic o tom že by ho lákali Frankové nebo že by na to měl čas.
Takže nás je 6