Zprávy z OH světa...
Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Že by rab běhal kolem Řepory s pochodní v ruce a svatým rozhořčením v srdci?rab wrote:Neodpustím si poznámku, neb se mě to osobně dotýká: Řepora ať klidně shoří celá, teda ten zparchantělý zbytek, co tam zůstal, protože to už dávno nemá nic společného nejenom s OH, ale vůbec s nějakou historií - od doby, kdy se bývalá Tuležim přejmenovala na Řeporu (a její tvůrci odešli).

-
- Site Admin
-
- Stálý přispěvatel
-
- Site Admin
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
No moc se mi to nechce rozebírat, ale stručně řečeno - naše představa (tj. moje a mé tehdejší partnerky coby autorů) se nedlouho po zprovoznění střetla s představou většinových majitelů - zdálo se jim, že areál vydělává málo peněz a dávali to za vinu mj. tomu, že jsme dělali program, který nebyl dostatečně "akčně středověký" - marné bylo vysvětlování, že jde o venkovské sídlo, ve kterém nežili rytíři ani nepůsobila řemesla městského typu, že jsou to vlastně sedlácké grunty, kde se hospodaří zemědělsky, kde se drží staré agrární svátky, trh je jednou za čas a neprodávají se na něm cetky ale třeba vejce či obilí, kde je rychta s hospodou, která ale nenabízí coca-colu atd. Tenkrát tam osazenstvo tvořili studenti hereckých škol, kteří celý den vlastně hráli divadlo tím způsobem, aby návštěvník získal dokonalou iluzi o tom, že se opravdu přenesl v čase. Tedy žádné vysvětlování "jak se to dělalo", ale "tak to děláme, vždyť přece žijeme L.P. 1402 a co vy jste za divný cizince v podivnejch hadrech". Bylo to něco, co dosud nikdo nezkusil a co třeba postrádám na dnešních LH akcích, protože si myslím, že ke kvalitnímu vybavení by mělo patřit i chování v duchu ztvárňované doby. No a pak ještě začali ti úžasní podnikatelé prznit stavby, vybavovat je nesmyslnostmi, začali zvát šermíře apod. a tak to vzalo rychlý konec a stala se z toho matějská. Říkali jsme, že nelze očekávat po prvních několika měsících velkej vejvar, veřejnost něco takového dosud nepoznala a chtělo to čas, aby si to našlo své obecenstvo. Šance byla obrovská, ta síla Prahy, dostupnost na metru, přitom nádherný místo skrytý před civilizací. Ale vše bez úspěchu. Kateřinu sesadili z funkce předsedkyně představenstva, což byla poslední kapka. Dodnes mi nezaplatili nějaký peníze za autorství a realizaci, nevrátili mi kompletní vybavení interiérů, který jsem tam nechal zapůjčený, a který z větší části vzalo za svý při požárech (spousta keramiky, kožešin, hadrů, věci ze dřeva atd.) Prostě k nasr... Ale nic, už se k tomu nechci vracet. Snad to stačí a víc třeba někdy osobně.abaddon wrote:a jak to teda kolem toho bylo pokud se ti o tom chce mluvit? neco jsem cetl u tebe na strankach ale priznam se ze presny obrazek sem si o tom neudelal
-
- Stálý přispěvatel
Esli ty nemyslíš to co je vidět na fotkách zde: http://herold.ujancaku.net/galerie/2003 ... index.htmlwondra wrote:Nevite nekdo o nejakem minihradisti v Mlazovicich ve vychodnich Cechach? Neco jsem o tom zaslechl. Ja tam odcad mam asi 6 km chalupu, tak tam chci vyrazit na kole, ale zajima me, zda o tom nekdo nevite neco blizsiho...
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
Jj, to je urcite ono.. Vypada to docela zajimave, tam vyrazim.Bozha wrote:Esli ty nemyslíš to co je vidět na fotkách zde: http://herold.ujancaku.net/galerie/2003 ... index.html