AKCE 2010
Moderátoři: El Cid, Brant, MarcusIV, LiborZ
-
- Stálý přispěvatel
Re: AKCE 2010
No zatím se složení moc neměnilo, takže asi teda já, Brant, Radislaw, Lukasz, Karel a ty? Vynechal jsem někoho?
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Nováček
Měl by jet i Mirásek. Co ohniště budem topit ?Jo měl by jet s náma i Dejvis od sentimentů. Je možnost půjčit nějaké oblečení ?
Boj je život , život je boj. Takže hrrrrr na ně.
-
- Stálý přispěvatel
Pokud dobře počítám, tak je to sedm lidí. Vejdeme se i s věcma do dvou áček? Ohniště se hodí, ale je otázkou, jestli budeme vařit. Jak to vidíte? Co se hadrů týče, můžu půjčit čepici (dokonce dvě) a krátkej vlněnej kabát.
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
-
- Občasný přispěvatel
Chjo pořád mi ještě švadlena došívá můj župan budu tedy ready až na Bílou horu též budu potřebovat oblečení...nebránil bych se ani kozáckemu
...Jinak co záplavy?Radislaw se tu od té doby neozval ví někdo jak je na tom?U nich to bylo prý také...Já mám pohotovost a už sem byl v Hrádku nad Nisou,snad mě někam nepovolaj protože to bych na Brno jet nemohl.Ale zatím se mnou počítejte....pokuď se něják nerozprší mělo by to být ok 

Bóg - Honor - Ojczyzna
-
- Stálý přispěvatel
Já si užil velkou vodu na Slovensku... ale ryby jsou z toho nadšený, třou se jak protržený.
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
-
- Nováček
Třetí ačko může vzít Dejvis a Radislaw má svoje. To jsou celkem 4 to musí stačit. Kdyby byl pro Dejvise kabát a čapka tak je to super. Zbytek má z třicítky a vezme si kopí a palaš. Jak to uděláme z odjezdem ? V pátek v kolik ? Cca 17.00 ? Už se těším bratři na Pantofel 

-
- Stálý přispěvatel
Já se v pátek vracím ze služebky, ale odjezd v 17:00 by neměl být problém. A pořádně se do toho obujemeMrazík píše:Třetí ačko může vzít Dejvis a Radislaw má svoje. To jsou celkem 4 to musí stačit. Kdyby byl pro Dejvise kabát a čapka tak je to super. Zbytek má z třicítky a vezme si kopí a palaš. Jak to uděláme z odjezdem ? V pátek v kolik ? Cca 17.00 ? Už se těším bratři na Pantofel

-
- Stálý přispěvatel
Já bych jen potřeboval vědět, jestli se vejdu někam do stanu, nebo si mám přibalit plachtu. Ale to stačí klidně až v pátek.
Hadry na půjčení bohužel nemám, sám mám málo.
Hadry na půjčení bohužel nemám, sám mám málo.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
-
- Občasný přispěvatel
Jak říká Mrazík , 4 áčka stačí v poho , tak že se Knechte vejdeš
. S hadry pro Lukáše počítáme
. Akorát , že mám v pátek noční , tak že dorazíme až v sobotu , kolem poledne
.
Jo a já jsem po povodních v pohodě , akorát mi uteklo asi 40 pstruhů z rybníku
. ( Dostali svobodu )
Ale Mirka to vyšplouchlo
, nic méně říkal , že mu to pojišťovna zaplatí a na Rajhrad jede
. Jo hele hlásil nás tam vůbec někdo ? 

Jo a já jsem po povodních v pohodě , akorát mi uteklo asi 40 pstruhů z rybníku

Ale Mirka to vyšplouchlo

Bůh pomůže těm , co si pomůžou sami .
-
- Nováček
Hele lidi neuděláme si plněný knedle ?