woden píše:to bolo fajn
sa mi to zdalo alebo tam mali tie dievciny aj malu hakovnicu?
Byl to kluk v ženských hadrech . Asi nějaká sázka ( nevím ) .
Ale běhala tam parta holek v mužském a parta chlapů v ženském oděvu . Nic méně čekat 400 let na výročí a pak se navléknout do ženského , mi příjde drsný i na Poláky . .
hákovnice tam byly taky, stejně jako perkusky, odpalování kanónů zápalnou šňůrou, kopí z červenobílé trasírky a podobné vymoženosti. Fakt zlatý Dohalice 2000.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Tak tedy i já se troškou vložím do debaty pání Kozáci...) Musím říct, že mě mrzí že jsem s Vámi nejel a o to víc mě to mrzí, že s Vámi tu akci nemůžu teď drbat Na druhou stranu mě mrzí, že tu akci nechválíte do nebes, protože tu akci pořádal člověk, kterého si vážím a přál jsem mu, aby se mu ta jeho první akce vydařila Kdo znáte Barona, napište jeho dojmy. Dost mě to zajímá, jak si to pochvaloval nebo byl k sobě kritický??
,,Zachraň mne, Bože, od přátel, s nepřáteli pak vypořádám se sám".Hejtman záporožského vojska Bohdan Chmelnický
Bitva byla propadák (na české poměry tedy rozhodně) a je celkem fuk, jestli pořádající je borec nebo ne. Na druhou stranu družba s donskými byla solidní. Barona jsem víceméně za celou akci skoro neviděl. Ale možná nebyl vidět přes ty hory igelitu, kterým Signum Polonicum permanentně zasviňovalo náš tábor... Takhle s odstupem musím říct, že se mi nejvíc líbilo muzeum a Wielicka.
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
Jak vypadá kozácký kalendář na zbytek sezony?
pojede někdo na ten Rajhrad?
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/