Architektura
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
Ronšperk
- Stálý přispěvatel

Já to budu muset zkusit nějak jinak, protože v té vesnici nemají rádi ani zvířata. Jediný kdo tam má koně je ten můj dobrý přítel, který je za to všemi nenáviděn a haněn
. Nemám ani od koho odebírat to mléko. Jedinou kozu široko daleko má také on
. Víš co mu vyčítají, že prý ty koně smrdí
. A já, že na nich jezdil jsem na černé listině 
-
Bryennios
- Stálý přispěvatel

3D rekonstrukce archeologicky nalezených zbytků románské katedrály sv. Víta na Pražském hradě: http://www.geo-cz.com/vit
-
Rab
- Stálý přispěvatel

Asi víte o nově budovaném archeoparku u osady Podobora nedaleko Chotěbuzi (Muzeum v Českém Těšíně). Co možná nevíte je to, že jde o průlom v dosavadní nedotknutelnosti významných archeo lokalit, resp. hradišť, ve smyslu výstavby jejich replik. Nicméně v tomto případě se zdá, že řemeslně to není špatně uděláno. Zpřístupnění se plánuje na příští rok.
AKTUÁLNÍ FOTKY VIZ NÍŽE.
Další obrázky jsou z expozice v zámečku Pohansko u Břeclavi, kde leží rozsáhlé velkomoravské hradiště.

AKTUÁLNÍ FOTKY VIZ NÍŽE.
Další obrázky jsou z expozice v zámečku Pohansko u Břeclavi, kde leží rozsáhlé velkomoravské hradiště.

Naposledy upravil(a) Rab dne pon 16. kvě, 2005 19:13, celkem upraveno 2 x.
-
Wothan
- Stálý přispěvatel

-
Rab
- Stálý přispěvatel

O víkendu jsme si udělali fajn výlet s Pampalínym a tady jsou aktuální fotky z budoucího archeoparku na hradišti Podobora u Chotěbuzi nedaleko Českého Těšína. Pilně se tam pracuje, zpřístupnění se plánuje možná už na podzim. Tesařina je velmi slušná i v detailech, je vidět snaha o co největší věrohodnost, narozdíl od archeoskanzenu v Modré. Areál je na pěkném místě v přírodě, před akropolí je rozsáhlé zatravněné vnitřní předhradí obehnané značně mohutným valem a hlubokým příkopem, a ještě jedno vnější, zalesněné předhradí. Móóc hezký, škoda že je to tak daleko...

-
Pampalíny
- Stálý přispěvatel

-
Jura
- Stálý přispěvatel

-
Pampalíny
- Stálý přispěvatel

-
Wothan
- Stálý přispěvatel