A hele, tady je vidět, že je tam zbytek dřeva. takže asi dřevěná (soustružená?) násypka. Otázkou zůstává, jak fungovaly ty díry u ústí - že by v tom byl třeba chycený pant "kolíbkového" uzávěru násypky? Kdyby šel nějaký čep skrz a nebyl moc silný, prach se může klidně sypat okolo něj.

Pořád ale nechápu, jak jsou na téhle konkrétní prachovnici přidělané ty krycí destičky na koncích ramen - u většiny jiných jsou v nich nějaké kolíčky nebo hřebíky, ale tady jsou jen hřebíčky v těle prachovnice - takže se zdá, jakoby ty destičky měly nějaké osazení a tím byly zasazené v ústí. Jenže to se mi zas nezdá vzhledem k tomu, že jsou při bližším pohledu na jiných fotkách zřejmě dělané z parohové destičky, na které není pro takové tvarování dost materiálu....
Tak si říkám, že se na to vybodnu, prostě tam nechám ty provizorní dřevěné ucpávky co tam už jsou a ty destičky k nim přibiju. Ačkoli musím s hanbou přiznat, že se mi zatím nedaří to vybrousit natolik dokonale rovně, aby mi destičky tak bezchybně sedly jako na originálu