jj hned se tady pochlubim foteckou ma to byt vymazlena hussarka btw Brante doufam ze sis to nedelal u figury to se pak nedivim ze cekam :D ... ja si ale pockam co sem videl tu Radkovu vim ze budu mejt velice kvalitni zbran.Jinak ok radku pocitam s tebou verim (doufam) ze se pridaji i jini.
Fotku bych poslal, ale píše mi to, že jsem dosáhl maximálního počtu příloh...
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
Už jsem psal do fóra určeného na dotazy, uvidíme, co na to adminsteam.
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
El Cid píše:Hmm no hezky pěkně. Tak ted už jen aby jsi se naučil se šavličkou šermovat:o)) Nechceš s námi na seminář polské šavle? Hmm?
To už jsme přece řešili. Není kdy. Urvané volno investuju do akcí. Když bude nejhůř, budu ji po nepříteli vrhat
Jo a Lukasz: Šavli dělal Figura. Měl jsem ji objednanou ještě dřív než ty (aspoň myslím) a čekal jsem na ni taky dlouho. Řešili jsme to na Helfáči.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/