Oděv

Moderators: El Cid, Brant, MarcusIV, LiborZ

Rostislav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: Oděv

Post by Rostislav »

Knecht wrote:No otázkou je jestli Knecht vůbec někoho sežene. Tak já to tam napíšu až budu mít cestu kolem fakulty a uvidíme.
Jasně. Buď to dopadne a nebo ne, moc jiných možností není :-)
Wolis
Nováček
Nováček

Post by Wolis »

zdravím tímto přátele kozáky, někteří si mě pamatují ještě coby Skota z Brandýsa

Dávám si také dohromady kozácký kostým, a momentálně přemýšlím, jak to bylo s případným spodním prádlem - otázka do pranice - bylo či nebylo?

Opustoszała Rzeczpospolita, opustoszała Ukraina. Wilcy wyli na zgliszczach dawnych miast i kwitnące niegdyś kraje były jakby wielki grobowiec. Nienawiść wrosła w serca i zatruła krew pobratymczą. 150 lat później Katarzyna II, caryca Rosji, podbiła Chanat Krymski, zlikwidowała Sicz Zaporoską i walnie przyczyniła się do upadku Rzeczypospolitej.

Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Kdo má a kdo ne se poznalo právě až při té pranici, když povolily švy :badgrin:

Ale jinak mě to taky zajímá. Jen si nejsem jistý, jestli seženeme dobový obrázek kozáka ve spodním prádle, nebo dokonce bez něj 8-[
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Dlouhán
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Dlouhán »

Já zatím nosím klasické románské bruchy. Samozřejmě jen do té doby, než někde objevíme nějaký zdroj.
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Brant »

Všichni nosíme bruchy. Sice to komplikuje železnou prdel, ale to se časem poddá :)
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
Dlouhán
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Dlouhán »

Myslím, že je na čase vymyslet nějaké "soutěžní" spodky. Mohly by být i barevně odlišené jako drezy.
Teryš
Nováček
Nováček

Post by Teryš »

Ha ha a já se naivně ptám co že to nosily ty holky pod sukněma. A oni kozáci nemají potuchy ani o svejch vlastních "spoďárech" :biggrin: Ste mě zklamali..
Last edited by Teryš on Tue 30. Mar, 2010 20:55, edited 1 time in total.
Brant
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Brant »

Teryš wrote:Ha ha a já se naivně pták co že to nosily ty holky pod sukněma. A oni kozáci nemají potuchy ani o svejch vlastních "spoďárech" :biggrin: Ste mě zklamali..
Co je to naivní pták? Zní mi to krapet obscénně. Nicméně předpokládám, že jako studentka ČZU jsi myslela dronta alias blbouna nejapného. Souvislost mezi blbounem a kozáky je ale samozřejmě naprosto nesmyslná. A vůbec, víš, co je to nahajka? :twisted:
Ktož chce šíp z rány vytáhnúti, učiň takto: Vezmi raky a zaječie sádlo a ztluc to spolu dobrze. Pak vezmi vejce a pryskyrzici a ztluc to v hromadu a klaď na tu bolest, a vytáhneť se všeckno ven. A na to traňku užívej. (Chirurgické lékařství, 16. stol.)
Dlouhán
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Dlouhán »

Správně Brante. Přísnost musí bejt.
Schválně se Terezo mrkni na interní fórum na téma nové věci jeden pěkný exemplář tam je. Ještě je nepoužitá :p
Teryš
Nováček
Nováček

Post by Teryš »

Opraveno, dobrá dostali ste mě.. :doubt: O tý podobnosti bych ještě popřemýšlela Brranti, jako student ČZU jistě najdeš pár souvislostí. :wink: Ten novej exemplář je poněkud...hmmm, mno... Ehm nebudete ho brát sebou, že ne? Užijte si to s ním doma v soukromí chlapci...