Staří Slované - fyziognomie, způsob života apod.
Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
Staří Slované - fyziognomie, způsob života apod.
Vědecká rekonstrukce podoby našich předků podle konkrétních kosterních pozůstatků z hrobových nálezů.

Last edited by Rab on Tue 11. Oct, 2005 12:21, edited 1 time in total.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Ja, ja, dělal to Dr. Vladimír Novotný z katedry antropologie MU Brno, a byla z toho pěkná výstava v Brně roku 2000 s názvem "Tváří v tvář našim předkům". Pokud by to někoho zajímalo, tak celý postup je publikován ve sborníku (Re)konstrukce a experiment v archeologii č. 4/2003. A připojuji ještě jednu kresbu "fešné" prabáby...

-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
To je asi trochu problém - podobné korálky se sice dají sehnat (několik výrobců v Jablonci), ale jsou vyráběné strojově, takže postrádají krásu ručního zpracování. Daly by se udělat na zakázku, ale to spíš v nějaké sklářské škole nebo malé sklářské dílně, kde by nevadilo, že by šlo jen o pár kusů (normální sklárna ohrne nos, leda že bys objednal několik tisíc kusů). Jinak o nikom nevím, kdo by to dělal... Mám nějaké náhrdelníky z pěkných korálků dovezených z Jugošky, ale to byla náhoda.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Ta sklářská škola nebyl vůbec hloupej nápad. Takhle se dá sehnat nebo zajistit ledasco. Loni jsem byl na pouti v Kryštofově údolí (kousek od Liberece) - většinou se to kryje s WB, ale loni ne, tak jsem tam zašel. byla tam prezentace jedné takové školy (Jbc nebo Nový Bor tuším) - jednak vystavené věci a jednak přímo dělali nějaké figurky a nějaké foukání na místě na ukázku, jen mne nenapadlo si vzít kontakt, škoda, ale určitě je na netu seznam takových škol a určitě stojí za to je obeslat.
-
- Stálý přispěvatel