opuncie

Ostatní, nezařazené

Moderator: Joe

Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 250
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Pečky

opuncie

Post by Métá?xestse Ohnéssese »

Nemá někdo z Vás zkušenosti s uskladněním opunciového vývaru? Nějak mne nebaví pořád shánět opuncie a rád bych si nechal zbytek vývaru na příště.
Předem díky za postřehy... budou-li tedy nějaké... (páč lidí z plání tu moc není :? )
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
User avatar
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 494
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Tišnovská Nová Ves

Post by Vitous »

K čemu je to dobré?
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
tom111
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel
Posts: 68
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: NJ

Post by tom111 »

Skus mrazák :lol:
myslím říť jako řiď ,ne řiť jako řiť
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 665
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Pozořice

Post by cossack »

Mitach: Zahřát(pastrizovat) v hrnci, nalít do šroubovací zavařovačky, až po vrch, zašroubovat víčko.

Vitana: natíráme tím barvu na rawhide, přece jen rozpuštěný vosk v benzínu není příliš LH, a oční bulvy taky běžně nekoupíme v sámošce.
User avatar
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 494
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Tišnovská Nová Ves

Post by Vitous »

Cossack: tedy něco jako "lak". Díky za rozšíření obzoru
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 250
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Pečky

Post by Métá?xestse Ohnéssese »

cossack wrote:Mitach: Zahřát(pastrizovat) v hrnci, nalít do šroubovací zavařovačky, až po vrch, zašroubovat víčko.
Myslím znovu zahřívat, když to je vývar?
A máš tohle vyzkoušené?

No určitě to zkusím alespoň s nějakým menším množstvím... láká mně si v mrazáku nechat místo na něco jiného (třeba nějakou tu kunu nebo tak, až ji zase potkám u silnice :lol: )

to Vitana: přesně tak, je to vlastně lak na surovou kůži...
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
User avatar
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 494
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Tišnovská Nová Ves

Post by Vitous »

Pokud je to vývar, zahřátím nic nepokazíš - je to normální způsob konzervování - např. ovocných zavařenin, ale i masa a pod.
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 250
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Pečky

Post by Métá?xestse Ohnéssese »

Vitous wrote:Pokud je to vývar, zahřátím nic nepokazíš - je to normální způsob konzervování - např. ovocných zavařenin, ale i masa a pod.
No mně právě to další zahřívání přijde zbytečný, ale to nic. Večer to vyzkouším a uvidíme za čas co to udělá...
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
tom111
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel
Posts: 68
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: NJ

Post by tom111 »

můžu mít blbou otázku?
proč používáš opunciový vývar a né třeba kožní klíh :oops:
myslím říť jako řiď ,ne řiť jako řiť
User avatar
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 494
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Tišnovská Nová Ves

Post by Vitous »

No, tak to uvař, oddělej to co potřebuješ, zbytek nalej do sklenic, zavíčkuj, ještě dohřej, aby hezky chytlo víčko a máš to jedním tahem
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine