Kdysi jsem se o tom bavil se Sawagem. Má na to nějakou knihu, o historii pěstování tabáku v Čechách.
Fermentace se prý prováděla tak, že téměř suché listy se smotali do balíčku, ten se zabalil do plátna a nechalo se to ležet.
Zkoušel jsem to, ale asi jsem příliš spěchal a všechno mi zplesnivělo.
Otázkou taky je, jestli indiáni vůbec fermentaci používali.
Dýmky, tabák a tak vůbec...
Moderator: Joe
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 250
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Pečky
To by mně taky zajímalo... ale jestli normálně sušené listy jsou jako seno... tak asi nějak museli fermentovat... nebo že by kvůli tomu dodávali tu medvědici, škumpu, svídu...???cossack wrote:Otázkou taky je, jestli indiáni vůbec fermentaci používali.
CO na to znalci? Awe? Mokohtavenotaxe? a ostatní?
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Hévéése
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 665
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Pozořice
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 1031
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Praha
Tabák si pěstoval můj dědek za války a občas s tím dělal pokusy i později, jenže tak činil ze zoufalství. Výsledek byl totiž ten, že stál vždy za h..... Později jsem se dozvěděl, že důvodem, proč se v Evropě tabák něpěstuje je prostě klima a i půda. Neže by to nešlo, ale chuťové vlastnosti prostě stojí za prd. To už můžeme rovnou kouřit seno. Ostatně - pokud by to šlo, tak díky cenám by logicky tabák byl na každé druhé zahrádce že
Jinak tabák nerostl ani všude v Americe a šlo u tradiční obchodní komoditu již před příchodem bělochů. I trappeři s tím obchodovali.

Jinak tabák nerostl ani všude v Americe a šlo u tradiční obchodní komoditu již před příchodem bělochů. I trappeři s tím obchodovali.
Joe M.
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 250
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Pečky
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 357
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Brno
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 250
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Pečky
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 331
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Praha
Awe na to říká, že není znalecMétá?xestse Ohnéssese wrote:[ale jestli normálně sušené listy jsou jako seno... tak asi nějak museli fermentovat... nebo že by kvůli tomu dodávali tu medvědici, škumpu, svídu...???
CO na to znalci? Awe? Mokohtavenotaxe? a ostatní?

Ale přihořívá... skutečně se ty různé "příměsi do tabáku" přidávaly proto, aby šel ten tabák vůbec kouřit, a ne naopak, jak se to občas prezentuje...
Podle Ritzenthalera „ať už byla použita jakákoli rostlina, obvykle ve směsi převládala a tabák zde byl zastoupen pouze z třetiny.“
Tabák nebyl nutně ve směsích ke kouření obsažen - Yarnell zaznamenal kolem Velkých jezer směsi ze třiadvaceti rostlin, jež se užívaly bez tabáku. Dvanáct z nich bylo náhražkou tabáku, nebo dokonce před tabákem upřednostňovaných....
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 250
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Pečky
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 442
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Kladno