Nápoje

Řemesla a každodenní život

Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Rab »

Calarien se sice skvěle obhájila sama, ale přesto - trochu tolerance, pánové, prosím :wink:
abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

dyt v pohode... ve svetle tech doplnujich informaci to beru...

sem enem obycejne vesnicke sprostak.... jak ja muzu tusit ze jsou i jiny statistiky...
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

rab wrote:Calarien se sice skvěle obhájila sama, ale přesto - trochu tolerance, pánové, prosím :wink:
Proč? Uveď prosím jediný důvod, proč nevyjádřit nesouhlas či nespokojenost. Můžeme samozřejmě diskutovat o formě.

Ad vyznění práce a objektivita: můžeme zahájit obsáhlou diskusi, mám to téma celkem rád .-) Nevím ale, jestli je zde to nejlepší místo. Jinak musím říci, že jsem svůj názor na práci nezměnil, a to hlavně kvůli vyznění textu - mám z něj totiž pocit, že se snaží tvářit "vědecky a objektivně", což, i dle vyjádření autorky, nesplňuje. Když to srovnám s kvalitativními studiemi v psychologii (ke kterým má metodologicky IMHO nejblíže), je ten rozdíl markantní.
Viktorie
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Viktorie »

Calarien: Předpokládám, že obsah a forma práce vychází ze zadání školy.
Nehraje mi tu ale ten fakt, že každý z 23 dotazovaných se zařadil do jedné ze 3 nabízených kategorií/skupin a přesto je v závěru věta: "Část výzkumu týkající se konzumentů ukázala, že mezi výrazné spotřebitele tohoto nápoje patří lidé sdružení do okrajových komunit společnosti, jakými jsou především železní a dřevění šermíři, příznivci fantasy a living history kultury a též vyznavači předkřesťanských náboženství Evropy."
Tento závěr mi přijde poměrně zavádějící, protože zevšeobecňuje názor bez jakýchkoli důkazních materiálů. Jak víme -bez řádného průzkumu-, že na každých 20 šermířů- konzumentů medoviny nepřipadá např. 200 důchodkyň konzumujících tento nápoj se stejnou chutí a třeba i častěji?
Viktorie
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

A já se marně snažím vysvětlit, že ti to neberu, ale ten text tak nevyznívá :) . Není to kritika tebe, nebo zaměření tvojí práce, ale jen a pouze zprávy a jejího vyznění. Ber to prosím jako impluls k dalšímu rozvoji :)
Björn Hundolfr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Seminární práce o medovině

Post by Björn Hundolfr »

Píšu seminární práci na téma Medovina (historie, výroba, druhy a všecko okolo toho) tak mě napadlo, jestli by jste měli zájem kdybyhc to nějak pěkěn zesumíroval a zkusil to tu protlačit na web. Napadlo mě, že by se to teoreticky mohlo dát do kategorie Každodennost nebo tak něco.
Co myslíte?

Slovan je etnikum. Viking je diagnóza - 

Knecht)" Image
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Já myslím že když se ti to podaří vyplodit ve stavu aby z toho byl použitelný článek, tak se to sem dá určitě hodit.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Björn Hundolfr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Prosba

Post by Björn Hundolfr »

Chtěl bych poprosit všecky milovníky zlatého kvašeného moku zda-li by nebyli ochotni mi poskytnout své recepty.
Stačí mi jen přísady a následné vaše hodnocení, pokud přidáte i průběh výroby budu velmi rád!
Snažím se sehnat co největ databázi druhů medovin.
Bez mučení se přiznávám že jsem pořádně nepročetl toto forum ale nebojtge se vše příjde. :wink:
Tak tedy ještě jednou, všechny Vás prosím zda-li by jste mi nezaslali vaše recepty do pošty nebo na email pavek@fun4you.cz
Budu Vám za to moc vděčný a u každého receptu bude uvedeno vaše jméno nebo nick (pokud si to budete přát a uvedete ho)
Všem moc děkuju za pomoc v mé práci

Knecht)" Image
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Pampalíny »

A tu knihu o medovině od Dupala máš??? To je docela obsáhlé a zajímavé dílko, které vřele doporučuji...

http://www.kosmas.cz/knihy/123444/kniha-o-medovine/
Björn Hundolfr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Björn Hundolfr »

No nemám :(
Snad se mi ji povede sehnat někde za rozumný peníz nebo líp na netu zdarma :evil:

Knecht)" Image