Nápoje
Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Site Admin
-
- Stálý přispěvatel
Proč? Uveď prosím jediný důvod, proč nevyjádřit nesouhlas či nespokojenost. Můžeme samozřejmě diskutovat o formě.rab wrote:Calarien se sice skvěle obhájila sama, ale přesto - trochu tolerance, pánové, prosím
Ad vyznění práce a objektivita: můžeme zahájit obsáhlou diskusi, mám to téma celkem rád .-) Nevím ale, jestli je zde to nejlepší místo. Jinak musím říci, že jsem svůj názor na práci nezměnil, a to hlavně kvůli vyznění textu - mám z něj totiž pocit, že se snaží tvářit "vědecky a objektivně", což, i dle vyjádření autorky, nesplňuje. Když to srovnám s kvalitativními studiemi v psychologii (ke kterým má metodologicky IMHO nejblíže), je ten rozdíl markantní.
-
- Občasný přispěvatel
Calarien: Předpokládám, že obsah a forma práce vychází ze zadání školy.
Nehraje mi tu ale ten fakt, že každý z 23 dotazovaných se zařadil do jedné ze 3 nabízených kategorií/skupin a přesto je v závěru věta: "Část výzkumu týkající se konzumentů ukázala, že mezi výrazné spotřebitele tohoto nápoje patří lidé sdružení do okrajových komunit společnosti, jakými jsou především železní a dřevění šermíři, příznivci fantasy a living history kultury a též vyznavači předkřesťanských náboženství Evropy."
Tento závěr mi přijde poměrně zavádějící, protože zevšeobecňuje názor bez jakýchkoli důkazních materiálů. Jak víme -bez řádného průzkumu-, že na každých 20 šermířů- konzumentů medoviny nepřipadá např. 200 důchodkyň konzumujících tento nápoj se stejnou chutí a třeba i častěji?
Nehraje mi tu ale ten fakt, že každý z 23 dotazovaných se zařadil do jedné ze 3 nabízených kategorií/skupin a přesto je v závěru věta: "Část výzkumu týkající se konzumentů ukázala, že mezi výrazné spotřebitele tohoto nápoje patří lidé sdružení do okrajových komunit společnosti, jakými jsou především železní a dřevění šermíři, příznivci fantasy a living history kultury a též vyznavači předkřesťanských náboženství Evropy."
Tento závěr mi přijde poměrně zavádějící, protože zevšeobecňuje názor bez jakýchkoli důkazních materiálů. Jak víme -bez řádného průzkumu-, že na každých 20 šermířů- konzumentů medoviny nepřipadá např. 200 důchodkyň konzumujících tento nápoj se stejnou chutí a třeba i častěji?
Viktorie
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Seminární práce o medovině
Píšu seminární práci na téma Medovina (historie, výroba, druhy a všecko okolo toho) tak mě napadlo, jestli by jste měli zájem kdybyhc to nějak pěkěn zesumíroval a zkusil to tu protlačit na web. Napadlo mě, že by se to teoreticky mohlo dát do kategorie Každodennost nebo tak něco.
Co myslíte?
Co myslíte?
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Prosba
Chtěl bych poprosit všecky milovníky zlatého kvašeného moku zda-li by nebyli ochotni mi poskytnout své recepty.
Stačí mi jen přísady a následné vaše hodnocení, pokud přidáte i průběh výroby budu velmi rád!
Snažím se sehnat co největ databázi druhů medovin.
Bez mučení se přiznávám že jsem pořádně nepročetl toto forum ale nebojtge se vše příjde.
Tak tedy ještě jednou, všechny Vás prosím zda-li by jste mi nezaslali vaše recepty do pošty nebo na email pavek@fun4you.cz
Budu Vám za to moc vděčný a u každého receptu bude uvedeno vaše jméno nebo nick (pokud si to budete přát a uvedete ho)
Všem moc děkuju za pomoc v mé práci
Stačí mi jen přísady a následné vaše hodnocení, pokud přidáte i průběh výroby budu velmi rád!
Snažím se sehnat co největ databázi druhů medovin.
Bez mučení se přiznávám že jsem pořádně nepročetl toto forum ale nebojtge se vše příjde.

Tak tedy ještě jednou, všechny Vás prosím zda-li by jste mi nezaslali vaše recepty do pošty nebo na email pavek@fun4you.cz
Budu Vám za to moc vděčný a u každého receptu bude uvedeno vaše jméno nebo nick (pokud si to budete přát a uvedete ho)
Všem moc děkuju za pomoc v mé práci
-
- Stálý přispěvatel
A tu knihu o medovině od Dupala máš??? To je docela obsáhlé a zajímavé dílko, které vřele doporučuji...
http://www.kosmas.cz/knihy/123444/kniha-o-medovine/
http://www.kosmas.cz/knihy/123444/kniha-o-medovine/
-
- Stálý přispěvatel