Velká Morava
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
Arannka
- Občasný přispěvatel

-
rabi
- Stálý přispěvatel

-
Rab
- Stálý přispěvatel

-
Kain
- Stálý přispěvatel

Tak to je skvělé, přidám hru koulování s fustibalama:-)
Ale vážně, chtěl bych poprosit Aranku, aby si vzala pod palec přípravu sobotního jídla, a Pampalínyho zase na hry a workshopy. A Zoone či Jarwiksi, ošéfuješ si ubytování? Kdo máte nápad, napište to sem nebo třeba i jim.
Šlo by to takto? Souhlasíte? Aby byl někdo, kdo bude mít o jedné oblasti ucelený přehled.
Proto - kdo byste rádi přijeli s výzbrojí, napiště mi SZ, prosím.
Ale vážně, chtěl bych poprosit Aranku, aby si vzala pod palec přípravu sobotního jídla, a Pampalínyho zase na hry a workshopy. A Zoone či Jarwiksi, ošéfuješ si ubytování? Kdo máte nápad, napište to sem nebo třeba i jim.
Šlo by to takto? Souhlasíte? Aby byl někdo, kdo bude mít o jedné oblasti ucelený přehled.
Proto - kdo byste rádi přijeli s výzbrojí, napiště mi SZ, prosím.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
rabi
- Stálý přispěvatel

Mohl bych se například sehrát turnaj ve mlýnku případně taflu. Co se týče výzbroje dneska máme začít s Pampalínym prodělávat pravidelný výcvik s mečem , sekerou, kopím a štítem u von Muschwerka, ale Pampalíny bohužel jede služebně na Slovensko. Pokud to zvládnem, tak bychom do zimy stihli se vybavit zbraněmi, abychom mohli i nacvičovat. 
-
Knecht
- Stálý přispěvatel

Jak jsem psal dřív, rád bych přijel, ale bude problém s dopravou. Jen pro informaci - dá se v těch chatách topit? A jsou dost fortelné stěny a střechy, aby tam netáhlo, popřípadě nekapal tající sníh?
Kdybych přijel, můžu případně workshopovat něco ohledně řezbařiny, základů kování(pokud bude k dispozici kovárna) a tak.
Kdybych přijel, můžu případně workshopovat něco ohledně řezbařiny, základů kování(pokud bude k dispozici kovárna) a tak.
-
zoone
- Stálý přispěvatel

Tak já tady tomu udělám trochu přítrž...
1. Jsem ochotný udělat tu práci kolem účastníků a ubytování.
2. Termín je víkend před vánocema.
3. Místo konání je Archeoskanzen Modrá.
4. Jednal jsem s vedením a každá sranda něco stojí a pronájem skanzenu je celkem drahý (tuším že 30000 na den) a proto jsme se doholdli tak, že v sobotu uděláme "oživivání" za pronájem... Na přesné podobě jsme se ještě nedohodli, ale předpokládám, že vyplyne s programu našeho... Tohle si beru určitě na starost já. Možná by s toho mohlo ještě něco kápnout na jídlo, ale to nemůžu teď síbit.
5. S chatkama je trochu problém. Jmenovitě je schopná obývání vypétaná zemnice, velký srubový dům (pokud se zaizoluje půda), roubený srub a zázemí velmožského paláce. Zemnice je úplně mimo hru a hliněný nemá omazané štíty. Zbztek jsou dílny nevybavené k obývání.
6. Do programu můžem taky něco přihodit.........
7. Stanování je taky možné
8. Ubytování v obecním domě je taky po ruce a prostory se dají využít třeba i k přednáškám....
Uf doufám, že sem na nic nezapoměl...
Ps. a co Frankové, nemají chuť se zůčastnit taky? Pokud vím, tak jeden tam už bude
1. Jsem ochotný udělat tu práci kolem účastníků a ubytování.
2. Termín je víkend před vánocema.
3. Místo konání je Archeoskanzen Modrá.
4. Jednal jsem s vedením a každá sranda něco stojí a pronájem skanzenu je celkem drahý (tuším že 30000 na den) a proto jsme se doholdli tak, že v sobotu uděláme "oživivání" za pronájem... Na přesné podobě jsme se ještě nedohodli, ale předpokládám, že vyplyne s programu našeho... Tohle si beru určitě na starost já. Možná by s toho mohlo ještě něco kápnout na jídlo, ale to nemůžu teď síbit.
5. S chatkama je trochu problém. Jmenovitě je schopná obývání vypétaná zemnice, velký srubový dům (pokud se zaizoluje půda), roubený srub a zázemí velmožského paláce. Zemnice je úplně mimo hru a hliněný nemá omazané štíty. Zbztek jsou dílny nevybavené k obývání.
6. Do programu můžem taky něco přihodit.........
7. Stanování je taky možné
8. Ubytování v obecním domě je taky po ruce a prostory se dají využít třeba i k přednáškám....
Uf doufám, že sem na nic nezapoměl...
Ps. a co Frankové, nemají chuť se zůčastnit taky? Pokud vím, tak jeden tam už bude
-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

-
Kain
- Stálý přispěvatel

Zamlouvám si chatku, pokud to jde, kam se, třeba i natěsno, vejde asi 10 lidí, necelá naše grupa:-) Chceme zimovat:-)
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
Müscha
- Stálý přispěvatel