JARWIKS píše:Perun nás ochranuj no vlastně i Veles a odin a i Hospodin, zeus a všeci ostatní. Teď mu zas stoupne hřebínek a bude mít ještě nepříjemnější otázky než před pár stránkama v této diskusi
Psssst... já právě doufala, že ho to uklidní a přestane prskat, neboť jeho zásadní hodnota byla právě nadpřirozeně dokázána... takže možná stojí za to uznat i to nadpřirozeno, když říká takové pravdy, že... ale tiše, ať nás neslyší...
Ano ano, ale jako každá legenda je to trošku kontroverzní. Ale tak možná už dá pokoj, nebo nás zase něčím překvapí
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."
A líbí se mi Barbara, ví, kdo je agnostik A vlastně se i docela trefila
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Boza - promiň,anglicky neumím a měl jsem na mysli jiný úhel informace.
Jsme,děti bohů - potomci zvířete -spadli jsme z nebe- předkové připluli přes moře.
Indičtí bohové mají modrou kůži,stejně barevní byli údajně první faraonové Egypta.
Ve Tvé tabulce mi chybí frekvence jednotlivých verzí.
Sice to vypadá odtažitě k VS,ale SZi NZ byly dle všeho citovány v té době stejně často jako dnes hlášky z filmů.Myslím,že tak by se dala atmosféra navodit.
A začalo to u Kaina,nebo u Lilith - první ženy Adamovi?
A jak lidstvo dokázalo vytvořit prostým množením 4 krevní skupiny vzájemně nemysitelné,když jeho věrný průvodce historií pes jich má dnes 24,ale všechny misitelné.????????
Zázračná náhoda?Nebo "vstupovali synové Boží k dcerám lidským..."
Z toho plyne teda, že když Kain nebyl na počátku všeho, ale až od strany č.9 že na počátku byl Bůh, pak Adam a Eva, Abrahám...ti ostatní, mojžíš...jsu líný takže zase ti ostatní...ježíš, mohamed a Kain:-D.
Kaine jaký to boží zákon přinášíš? A v jaké podobě se ti bůh zjevil? nebo jsi jím snad ty?
Naposledy upravil(a) JARWIKS dne čtv 09. říj, 2008 19:27, celkem upraveno 1 x.
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."
Theodora: dobře takže když pomineme existenci Bible, jak jsi vlastně na Boha přišla? Nebo spíš jak by jsi na něj zničehož nic přišla? Na jeho existenci - no budiž, někdo si tím vykládá náhody (obvykle ty příznivé) v životě svém či svých blízkých nebo jej potřebuje jako chybějící mechanismus ve zniku a fungování světa, prosím, ale jak jsi přišla na to JAKÝ opravdu je? Podle mne na to prostě člověk sám od sebe přijít nemůže - leda by si jej prostě představil či vysnil takového jaký mu vyhovuje. Tuším že to bude mechanismus jak lidé tvoří bohy. Nicméně většinou tomu tak není - většinou ti tu představu o vlastnostech někdo nebo něco předá - jiný věřící, posvátné texty apod.
Wothan píše:Theodora: dobře takže když pomineme existenci Bible, jak jsi vlastně na Boha přišla? Nebo spíš jak by jsi na něj zničehož nic přišla? Na jeho existenci - no budiž, někdo si tím vykládá náhody (obvykle ty příznivé) v životě svém či svých blízkých nebo jej potřebuje jako chybějící mechanismus ve zniku a fungování světa, prosím, ale jak jsi přišla na to JAKÝ opravdu je? Podle mne na to prostě člověk sám od sebe přijít nemůže - leda by si jej prostě představil či vysnil takového jaký mu vyhovuje. Tuším že to bude mechanismus jak lidé tvoří bohy. Nicméně většinou tomu tak není - většinou ti tu představu o vlastnostech někdo nebo něco předá - jiný věřící, posvátné texty apod.
Pochopil jsem správně, že se ptáš na ono zde popsané prožití ?
Ps. taky by mě to zajímalo, o tomto jsme Theodor ještě dřív spolu nemluvili .