Moc pěkný výjev kompletu, začátek 13. století. Co do kvality srovnatelný s Maciejowskou biblí:
http://www.bildindex.de/bilder/mi03005g13a.jpg
Popiska praví "Franken, Psalterium (Waldkirch-Psalter), 1201/1215, Handschrift & Text, Stuttgart, Württembergische Landesbibliothek. "
Zbroje,prošívanice,atd.
Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Komplety bez pěstnic, cca. polovina 12. století, relikviář sv. Hadelina z kostela ve Visé.

Popis a další obrázky tady

Popis a další obrázky tady
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
-
- Stálý přispěvatel
Máte někdo zkušenost s výrobou anebo nošením kroužkových nohavic?
Zajímají mě věci týkající se funkčnosti, např. jak na systém uchycení k pasu, jestli obalit celé chodidlo nebo udělat podrážku z kůže a přidělat ji k pletivu, zda dělat šněrovací celý zadek nohy nebo jen od kolene nahoru atd.
Uvažuju o výrobě něčeho jako je tohle:
s tím že by chodidlo bylo už "s botou", ale než se do toho pustím rád bych se poučil z chyb jiných 
Zajímají mě věci týkající se funkčnosti, např. jak na systém uchycení k pasu, jestli obalit celé chodidlo nebo udělat podrážku z kůže a přidělat ji k pletivu, zda dělat šněrovací celý zadek nohy nebo jen od kolene nahoru atd.
Uvažuju o výrobě něčeho jako je tohle:

A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
-
- Stálý přispěvatel
zeptej se maršálka a ronšperka ve VS, tam je to poměrně běžné a mají spoustu špatných zkušeností, o které se rádi podělí...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
To je starý Ondrův komplet a ten krk polstrovaný nemá. Já ale na svém kompletu taky ne - to řeší límec krzna a pak mám polstrovaný až ten kryt ksichtu (já ovšem mám tu verzi s cípem) - dvě vrstvy kůže a mezi to všitá vrstva plsti. Je to trochu tužší a tvrdá rána do zubů by byla stejně nepříjemná, ale chrání to lépe než jen kůže (co jsem měl u starého kompletu) nebo jen měkká vrstva.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel