Zbroje,prošívanice,atd.
Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Tady máš odezvu - přečti si pravidla fóra a pak tuhle debatu, případně jiné debaty. Zjistíš, že na to buď jdeš trochu ze špatného konce, nebo jsi ve špatném foru a máš zkusit Vrcholný středověk - brigantinu nebo tak...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Z toho je vidět, že sis nedal tu práci přečit debatu o zbrojích a o lamelových a šupinových zbrojích. A ani pravidla fóra, které nalezneš zde, tak to, prosím, udělej teď.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Nováček
Zdravím,
dokončuji svůj kroužkový komplet a chtěl bych si na hruď kompletu připevnit takový ten zesilovací prvek zbroje, jako je zobrazen zde:

ale napadlo mě, jestli by nebylo možné ho vyrobit falérový a ten pak následně našít na pletivo. Prosím, mohl by mi někdo poradit, zda je to možné, či zda jsou dokonce nějaké doklady o použití této možnosti, nebo jestli je to úplná blbost
Rád bych si to zjistil sám, abych vás tu věčně neotravoval, ale bohužel nemám jiný zdroj než internet a místní knihovnu a svým věkem jsem jaksi nedobrovolně omezen
Moc děkuji za každé odpovědi
Kr.
P.S.: V mém případě by to bylo užité na Ital. Normany popř. RS Čechy v 11. stol.
dokončuji svůj kroužkový komplet a chtěl bych si na hruď kompletu připevnit takový ten zesilovací prvek zbroje, jako je zobrazen zde:

ale napadlo mě, jestli by nebylo možné ho vyrobit falérový a ten pak následně našít na pletivo. Prosím, mohl by mi někdo poradit, zda je to možné, či zda jsou dokonce nějaké doklady o použití této možnosti, nebo jestli je to úplná blbost

Moc děkuji za každé odpovědi
Kr.
P.S.: V mém případě by to bylo užité na Ital. Normany popř. RS Čechy v 11. stol.
-
- Stálý přispěvatel
To jsou takové spekulativní záležitosti dělané opět jen na základě ikonografie - zesilovací pláty nebo třeba takové ty železné vodorovné pásy apod. Asi by to šlo, ale určitě bych to na to pletivo nenašíval - jen přišněroval/přivázal nějakým koženým řemínkem.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel