Na ty fotce je Milan co by RR ve vestě, Vitana v kapote a Grizzly v Riflemenském kabátě. Popravdě mi není jasné, od kdy se ty ryflmenské kabáty používají. Vím jen, že byli typické pro Long Hunters a ti příšli na zcénu po FI válce. Vyděl jsem je i na dobových obrázcích u Občanské války u Minte manů, ale mám dojem (Milan bude vědět), že jsem to viděl na nějakém obrázku u RR, ale nejsem sim tím jistRaiden píše:Nějak tomu zase přestávám rozumět.
Grizzly to má blbě, Cossack kecá, nebo jsem něco nepochopil?cossack píše:Tak ten vlevo je Grizzly- Francouz, na sobě má riflemeňáckej kabát.
Odívání
Moderátor: Joe
-
Joe
- Stálý přispěvatel

Joe M.
-
nataniel
- Stálý přispěvatel

Myslím že je to už bežné aj období FIW. V RR sketchbooku sa píše, že to bol kabát Rangers rifles / zrejme rangerský strelci / a volal sa Caped Riflemans frock coat. Píšu že bol vyrobený lianu, lahkej vlny a niekedy s jelenice. Gombíky s parohu, dreva cínu a niekedy bez gombíkov. Farby hnedej, zelenej, modrej alebo šedej. Howgh
-
Raiden
- Stálý přispěvatel

Nesnažím se ten rifleman. kabát napasovat na "svojí postavu" za každou cenu, jenom mě to zaujalo. Asi bych se měl zeptat jinak, pročež ocituji sám sebe:
Existovalo vůbec něco takovýho, nebo to neřešili a když zmokli až na prdel, tak pak prostě uschli?
k čemuž dodávám - něco výšeuvedného typického pro courieurs de bois z doby kolem sedmiletky, a to pokud možno starší než mladší.Raiden píše:Co nějaká letní pláštěnka - nebo něco, co plnilo tu funkci v době, kdy na capote z deky bylo horko?
Existovalo vůbec něco takovýho, nebo to neřešili a když zmokli až na prdel, tak pak prostě uschli?
-
Joe
- Stálý přispěvatel

Díky - já to byl lýnej hledatnataniel píše:Myslím že je to už bežné aj období FIW. V RR sketchbooku sa píše, že to bol kabát Rangers rifles / zrejme rangerský strelci / a volal sa Caped Riflemans frock coat. Píšu že bol vyrobený lianu, lahkej vlny a niekedy s jelenice. Gombíky s parohu, dreva cínu a niekedy bez gombíkov. Farby hnedej, zelenej, modrej alebo šedej. Howgh
Naposledy upravil(a) Joe dne stř 12. zář, 2007 21:16, celkem upraveno 1 x.
Joe M.
-
Joe
- Stálý přispěvatel

Raiden: Ten riflmeňák by byl zcela OK.
Mimochodem, někdo zde psal, že to je vyloženě Am. věc. Ano i ne - podobné používali např. námořníci a někde se i píše, že se často dělal z lodní plachotoviny (ale ne jen z ní). To Americké z nich dělá to charakterystycké třepení. Co se nepromokavosti týká, tak krom plachotoviny o ničem jiném nevím.
Co se týká starších modelů, tak to jsem narazil jen na různé varianty justakoatů a to ba i z kůže zdobené po infiánsku a to nikoliv kvilem, ale barvama - čili pomalovaná jelenice a střih evropského justakoatu. Moc pěkné. V době IF už ale převládají buď civilní Evropské obečení té doby a nebo právě ty riflmenský kabáty.
Mimochodem, někdo zde psal, že to je vyloženě Am. věc. Ano i ne - podobné používali např. námořníci a někde se i píše, že se často dělal z lodní plachotoviny (ale ne jen z ní). To Americké z nich dělá to charakterystycké třepení. Co se nepromokavosti týká, tak krom plachotoviny o ničem jiném nevím.
Co se týká starších modelů, tak to jsem narazil jen na různé varianty justakoatů a to ba i z kůže zdobené po infiánsku a to nikoliv kvilem, ale barvama - čili pomalovaná jelenice a střih evropského justakoatu. Moc pěkné. V době IF už ale převládají buď civilní Evropské obečení té doby a nebo právě ty riflmenský kabáty.
Joe M.
-
R.S.Black
- Stálý přispěvatel

-
Savlis
- Stálý přispěvatel

Jo Blacku! A vana je od slova vánoce a je to nádoba na kapra!
Co lauf? SZ..
Nemátě někdo RR skečbůk v el. podobě?
Nemátě někdo RR skečbůk v el. podobě?
Martin Šavel
Alt-Starhemberg Olmütz, Regimentskommandant – http://www.olomouckypluk.cz
63.Grenzinfanterie Regiment Karlstädter-Szluiner – http://www.olomouckypluk.cz/chorvati
His Majesty´s Independent Companies of Rogers´ Rangers – www.rogersrangers.livinghistory.cz
Alt-Starhemberg Olmütz, Regimentskommandant – http://www.olomouckypluk.cz
63.Grenzinfanterie Regiment Karlstädter-Szluiner – http://www.olomouckypluk.cz/chorvati
His Majesty´s Independent Companies of Rogers´ Rangers – www.rogersrangers.livinghistory.cz
-
Raiden
- Stálý přispěvatel

-
Joe
- Stálý přispěvatel

Blecku, ty ješito - čti pořádně než začneš mít ohýnek u zadku
Já narážel na to, že on to až tak Americký vynález nebude, ale spíš inovace těch pláštěnek námořníků a podobného Evropského neřádu
Ale jinak s tebou plně souhlasím. Nezaměnitelné je to třásnění. A je fakt, že v Americe šlo prostě o hacafrak do lesa.
Joe M.
-
R.S.Black
- Stálý přispěvatel

materiál použitý na "Můj Riflemanský Kabát "je ze slamníku(pro rejpaly-není v něm už sláma)a nemůžu si stěžovat.Když je sucho tak je suchej a když prší tak je mokrej,ale díky tomu že se nacucá pelerína a je nepropustná, tak je v kabátu sucho a teplo.
Jestli je něco podobné něčemu tak to nemusí být to zač se to vydává.
viz.diskuze o zbraních.
Jestli je něco podobné něčemu tak to nemusí být to zač se to vydává.
viz.diskuze o zbraních.
EXITUS IN DUBIO EST