Ahoj
Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
- Site Admin
-
- Stálý přispěvatel
Ono když ty šaty dlouhé uděláš volnější, tak se dají nosit i v létě, já to zkoušel i ve volném vlněném svrchníku a celkem to šlo.
Bohužel i ženy ve Španělsku nosily šaty dlouhé a krátké u žen asi těžko najdeš na toto období. Ale pokud děláš přímo kluka tak , ok.
Já na začáteční šití doporučuji si nechávat vetší rezervu (čili nešetřit s látkou) a hodně špendlit a zkoušet ( při tom použití špendlíků se někdy hůře obléká, ale zase máš možnost vidět výsledek)
U košilí ať již krátkých tak dlouhých je problém vsazování klínů a pak spojení těla s rukávy, což ale ladně a dobově řeší ten klínek v podpáždí.
Bohužel i ženy ve Španělsku nosily šaty dlouhé a krátké u žen asi těžko najdeš na toto období. Ale pokud děláš přímo kluka tak , ok.
Já na začáteční šití doporučuji si nechávat vetší rezervu (čili nešetřit s látkou) a hodně špendlit a zkoušet ( při tom použití špendlíků se někdy hůře obléká, ale zase máš možnost vidět výsledek)
U košilí ať již krátkých tak dlouhých je problém vsazování klínů a pak spojení těla s rukávy, což ale ladně a dobově řeší ten klínek v podpáždí.
-
- Nováček
Pokud chceš pomoct se naučit dělat střih, není problém. Klidně napiš email a můžem to rozebrat podrobně, případně ti klidně střih nakreslím a pošlu oskenovaný. Akorát že španělská móda byla ve 13. století od té české docela odlišná, takže je potřeba si hledat obrázky konkrétních španělský věcí. Taky doporučuju catany - www.kostym.cz , nedávno jsem viděla její moc pěknou přednášku o španělském odívání.