Já to budu muset zkusit nějak jinak, protože v té vesnici nemají rádi ani zvířata. Jediný kdo tam má koně je ten můj dobrý přítel, který je za to všemi nenáviděn a haněn . Nemám ani od koho odebírat to mléko. Jedinou kozu široko daleko má také on . Víš co mu vyčítají, že prý ty koně smrdí . A já, že na nich jezdil jsem na černé listině
Asi víte o nově budovaném archeoparku u osady Podobora nedaleko Chotěbuzi (Muzeum v Českém Těšíně). Co možná nevíte je to, že jde o průlom v dosavadní nedotknutelnosti významných archeo lokalit, resp. hradišť, ve smyslu výstavby jejich replik. Nicméně v tomto případě se zdá, že řemeslně to není špatně uděláno. Zpřístupnění se plánuje na příští rok.
AKTUÁLNÍ FOTKY VIZ NÍŽE.
Další obrázky jsou z expozice v zámečku Pohansko u Břeclavi, kde leží rozsáhlé velkomoravské hradiště.
Last edited by Rab on Mon 16. May, 2005 19:13, edited 2 times in total.
O víkendu jsme si udělali fajn výlet s Pampalínym a tady jsou aktuální fotky z budoucího archeoparku na hradišti Podobora u Chotěbuzi nedaleko Českého Těšína. Pilně se tam pracuje, zpřístupnění se plánuje možná už na podzim. Tesařina je velmi slušná i v detailech, je vidět snaha o co největší věrohodnost, narozdíl od archeoskanzenu v Modré. Areál je na pěkném místě v přírodě, před akropolí je rozsáhlé zatravněné vnitřní předhradí obehnané značně mohutným valem a hlubokým příkopem, a ještě jedno vnější, zalesněné předhradí. Móóc hezký, škoda že je to tak daleko...
Zdar. Podpobora je naprosto super. Snad jen doplním (říkal nám to ten archeolog zrovna když jsi byl na valu), že by měli kromě té halové stavby ještě letos dodělat 3 objekty.
Takže doufejme že to stihnou. Jo a zas tak daleko to nejni