Aba: přesně tak, jak jsem to napsal, to raděj lidi od fochu (exPČR), takže asi vědí, o čem mluvěj.
Já to chápu tak, že ty svědkové jsou taková další páka. Spoléhat na to, že PČR bude zajišťovat nějaký důkazy v momentě, kdy je tlačíš do zásahu de facto proti jejich vůli, mi přijde za současného stavu trochu lehkomyslný. Ale tohle už je moje spekulace.
Joe: já reagoval na konkrétní problém, že se banda smažek nakýbluje na louku proti vůli majitele. Nicméně ten popsaný postup lze zobecnit na jakýkoliv případ, kdy policie nedělá to, co má.
(mimochodem - něco podobnýho jsme nedávno řešili u nás v podniku, se dispečeři neoběžovali informovat staniční personál o MU a souvisejících provozních opatřeních a my pak byli za blbce, protože jsme nic nevěděli. Řešení bylo v principu úplně stejný, až na to že se to řešilo v rámci podniku a místo do médií šla kopie na odbory. A zafungovalo to docela dobře)
nalez z ilegalniho vykopu
Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
- Stálý přispěvatel
Jo, tak to mi uniklo. Pak skutečně jde o totální selhání policie. Neměli-li povolení byla policie přímo povinna zasáhnout!!!!
Jinak já se nepřu a vadilo by mi to taky!!! Jen jsem upozornil na fakt, že ono dneska zasáhnout není tak jadnoduché. To, že to je jak jsem popsal vím z vlastní praxe. Je sranda, že starostové nám vždy dávají POVOLENÍ a strááááášně si diví, když jim poděkuji ale že to nebylo třeba
Když už jsem to popsal (může se hodit až budete dělat něco na zelené louce)
, tak musím upozornit na to, že pokud děláte akci v CHKO, tak MUSÍTE mít povolení ještě od nich. Jinak máte povinnost NAHLÁSIT akci obecnímu úřadu, policii, pokud to děláte v lese či u lesa, tak i hajnýmu po kterého to spadá, a zapomíná se na hasiče a nově pár roků i krajskému higijenikovi. Dost často, a na to mají právo, po vás můžou chtít kopii písemného povovelní majitele (nebo najemní smlouvu, pokud si pozemek pronajímate). BACHA, stačí, když opomenete jediného z výše uvedených a může to být důvod, proč Vás vyhnat. Pokud vím, tak vždy když nějakou akci zakázali, tak šlo o opomenutí oznamovací povinnosti např. hasičům. Druhým důvodem pak bývá často nedodržení lhůty. Oznámení nesmí přijít pozdějí než tuším měsíc před termínem akce, ale bacha, ne dříve naž 4 měsíce před akcí. Pokud ale tyto náležitosti splníte, není síla, která by Vám pak v pořádání čehokoliv mohla zabránit. A nemusíte se zrovna namáhet s vysvětlování o jakou akci jde. Skutečně stačí nahlásit, že jde o třeba oslavu narozenin 
Jinak já se nepřu a vadilo by mi to taky!!! Jen jsem upozornil na fakt, že ono dneska zasáhnout není tak jadnoduché. To, že to je jak jsem popsal vím z vlastní praxe. Je sranda, že starostové nám vždy dávají POVOLENÍ a strááááášně si diví, když jim poděkuji ale že to nebylo třeba

Když už jsem to popsal (může se hodit až budete dělat něco na zelené louce)

Joe M.
-
- Stálý přispěvatel
to Awe:
- zkus si představit, co se stane, když "pod převis" dáš cedulku Archeologicky významná lokalita. Zákaz poškozování podloží. nebo něco podobného
- dobré by asi bylo pomocí naučných stezek, naznačit, že už tam jako výzkum byl, a to by nemuselo zlatokopy (detektoráře) tak lákat......možná jsem ale jen naivní
- zkus si představit, co se stane, když "pod převis" dáš cedulku Archeologicky významná lokalita. Zákaz poškozování podloží. nebo něco podobného

- dobré by asi bylo pomocí naučných stezek, naznačit, že už tam jako výzkum byl, a to by nemuselo zlatokopy (detektoráře) tak lákat......možná jsem ale jen naivní
nunc est bibendum
-
- Stálý přispěvatel
Jura: ... ale co kdybys místo vyvěšování cedulí třeba našel kempovku a dal do ní lísteček se stručným vysvětlením jak se věci mají... myslím, že 90% trempů jsou rozumný lidi, který se pak budou snažit zbytečně nic neničit... když jsou schopný respektovat pravidla chování se v přírodě, proč by neměli respektovat toto > jde ale o formu, jakou se to podá!!!
-
- Stálý přispěvatel
s těmi trempy souhlasím (že jsou vesměs rozumní), ale bojím se toho, že je mnohem víc "takytáborníků" a tam to s rozumem a vysvětlováním je úplně zbytečné 

I smrt před mužem často prchla! Heslo 310. československé stíhací perutě RAF, 1940
http://silva-nortica.blog.cz/
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
awe: souhlas, jen jsem si posteskl. U těchto lidí je to o tom hrachu a zdi.
Mezi lidi ta osvěta jde, jen bohužel v malém množství- archeologů je v Čr asi 400 (jestli si dobře pamatuju), památkářů nevím, ale to je pořád na 10 milionů občanů málo- nehledě na to, že většinu to ani nezajímá.
Vznikají i publikace, sic v malém nákladu, ale člověk který se po ní pídí, ji najde (většinou však neví, že něco takového existuje).
Nejjednoduší je se podívat do zákona- to řeší zákon č. 20/1987 Sb. (ve znění pozdějších úprav či jak se tomu říká
) o státní památkové péči (můžu poslat mejlem). Taky SAS není k zahození- http://www.npu.cz/pp/pridruz/sas/ a monumnet (nejen ohledně památek) je zde http://monumnet.npu.cz/monumnet.php
Mezi lidi ta osvěta jde, jen bohužel v malém množství- archeologů je v Čr asi 400 (jestli si dobře pamatuju), památkářů nevím, ale to je pořád na 10 milionů občanů málo- nehledě na to, že většinu to ani nezajímá.
Vznikají i publikace, sic v malém nákladu, ale člověk který se po ní pídí, ji najde (většinou však neví, že něco takového existuje).
Nejjednoduší je se podívat do zákona- to řeší zákon č. 20/1987 Sb. (ve znění pozdějších úprav či jak se tomu říká

I smrt před mužem často prchla! Heslo 310. československé stíhací perutě RAF, 1940
-
- Site Admin
no a proc, kdyz ma skolstvi obecne snahu odklanet se od obycejneho memorovani dat (coz ma sve klady i zapory), to tedy nezkusit ve spolupraci s nekym ze skolstvi uz nejak zapracovat do ucebnic, proc by se v ramci jedne, dvou hodin dejepisu, nebo obcanky nemohlo probrat i par takovyhle modelovych zivotnich situaci - ze kdyz kopu do zeme, jsem ze zakona povinovan k necemu a podobne... to je podle me ta cesta, protoze stary psy uz nenaucis a obecne je to prave to povedomi, ktere tu chybi...
ale pak se ptam, kdyz to napadne me jako laika, proc uz to nenapadlo neokoho povolanejsiho, pripadne pokud napadlo, proc se to uz nerealizovalo?
ale pak se ptam, kdyz to napadne me jako laika, proc uz to nenapadlo neokoho povolanejsiho, pripadne pokud napadlo, proc se to uz nerealizovalo?
Your freedom will grow each time you say: No!
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
Máte pravdu není na to vyčleněno moc peněz.
Ale mám tu zkušenost, že soukromí investoři kolikrát sabotujou jakýkoliv archeologický průzkum. Rychle postavit a vydělávat. Proč takový investor nezaplatí průzkum se vším šudy. Neukládá mu to snad zákon? Na takový průzkum je určitě důležitý čas. Konkretně se jednalo o průzkum v blízkosti Plzně.
Práce byla zadána jedné archeologiské společnosti. Ta prováděla průzkum a našla. V tu ránu by se podle mého měli jakékoliv práce zastavit. Jenže se tak nestalo a na místě se provedl násyp ze zeminy o výšce cca 5 m. Viditelntně pro další možný průzkum použitelné
Zase se honí malé ryby.
Může mi zde prosím někdo vysvětlit jak to ta archeologická společnost mohla dovolit ? Není to snad i v jejím zájmu, aby provedla kompletní výzkum a mohla jej publikovat a napomohla tak všeobecnému podvědomí o ochraně těchto lokalit ?
Jinak v okolí Plzně se provádělo díky obchvatu spousty průzkumů, ale myslíte si že výsledky jsou někdě publikované. NEJSOU. Na dotaz u jednoho archeologa jsem dostal odpověď, že chystá nějakou publikaci, ale musí ještě provést tento a tamten průzkum a pak to bude dávat dohromady. Tedy cca za 5 - 10 let. A to už nějakou dobu dělá.
Jako laik se tedy nedozvím, kde se jaká lokalita nachází a kde bych si měl proto dávat pozor.
Ale mám tu zkušenost, že soukromí investoři kolikrát sabotujou jakýkoliv archeologický průzkum. Rychle postavit a vydělávat. Proč takový investor nezaplatí průzkum se vším šudy. Neukládá mu to snad zákon? Na takový průzkum je určitě důležitý čas. Konkretně se jednalo o průzkum v blízkosti Plzně.
Práce byla zadána jedné archeologiské společnosti. Ta prováděla průzkum a našla. V tu ránu by se podle mého měli jakékoliv práce zastavit. Jenže se tak nestalo a na místě se provedl násyp ze zeminy o výšce cca 5 m. Viditelntně pro další možný průzkum použitelné

Zase se honí malé ryby.
Může mi zde prosím někdo vysvětlit jak to ta archeologická společnost mohla dovolit ? Není to snad i v jejím zájmu, aby provedla kompletní výzkum a mohla jej publikovat a napomohla tak všeobecnému podvědomí o ochraně těchto lokalit ?
Jinak v okolí Plzně se provádělo díky obchvatu spousty průzkumů, ale myslíte si že výsledky jsou někdě publikované. NEJSOU. Na dotaz u jednoho archeologa jsem dostal odpověď, že chystá nějakou publikaci, ale musí ještě provést tento a tamten průzkum a pak to bude dávat dohromady. Tedy cca za 5 - 10 let. A to už nějakou dobu dělá.
Jako laik se tedy nedozvím, kde se jaká lokalita nachází a kde bych si měl proto dávat pozor.