Theodora wrote:
Může někdo najít místo v NZ, které nabádá k nenávisti k jinověrcům?
Myslím, že to nemá cenu. Ty něco napíšeš, asi tak za 30 vteřin. Já pak jako blbec hledám, abys pak za dalších 30 vteřin napsala něco jiného.
Říkala jsi, že v základu křesťanství není nenávist.
Našel jsem ti ve starém zákonu takové krváky, že by se divil i manson. A nenávist proti jinověrcům samozřejmě taky.
Rekli jste něco ve smyslu, že každé malé dítě ví, že starý zákon nemá s křesťanstvím nic společného (zvláště, když se vám to nehodí do krámu). Ať koukám najít nenávist za ježíška.
Našel jsem nenávistná slova v novém zákoně.
Ty samozřejmě řkeneš, ať najdu místo, kde je nabádáno proti jinověrcům a zároveň v NZ. Možná tam je, možná není, ale je to úplnbě jedno. Když ho najdu, po půlhodině hledání, řekneš mi, ať najdu zas něco jiného.
Prokázal jsem, co jsem tvrdil, a to mi stačí. Dokud nezačneš argumentovat a a zůstaneš u "najdi to" a "najdi tamto", nedostaneme se nikam.
Nebylo nikdy a nikým dokázáno, že Bůh existuje. Je to stále jen otázka víry. Navíc jestli existuje, tak existoval už před biblí, takže bible k jeho pochopení a dokázání absolutně není potřeba.
Naopak je dost očividné, že biblický bůh je chápán jako dost krvežíznivá postava. A je to stejný bůh v SZ i NZ. Není tam žádná výměna boha za mírnější verzi.
Tak či onak, moje podobenství komunismu a křesťanství se prostě trefilo. Alespoň v tom smyslu, že nikdo nepřinesl ucelenou, logickou a urážekprostou argumentaci, která by to vyvrátila. A může to udělat kdokoliv. Tak já jdu zas dělat něco užitečného, ke zbytku debaty, kterou nyní vedete s Kateřinou, nemám co říct.