Kateřina_z_Landštejna wrote:Rodgire, proč nazýváš Raba hlupákem pro jeho názory? Jak VÍŠ, že nemá pravdu? Kde bereš JISTOTU, že to nejsi zrovna Ty, kdo se mýlí?
Lidé žili spokojeně několik milionů let předtím, než byly vymyšleny monoteismy. Žili se svými bohy, božstvy, bůžky a jinými bytostmi, jejichž uctívání jim umožňovalo vyrovnat se s ději a věcmi, jež neuměli pojmenovat a jimž nebyli schopni na své technické a znalostní úrovni přijít na kloub. Přesto žili zcela spokojeně, tvořili hodnoty, postupně vybudovali lidskou společnost, aniž potřebovali byť jen jediného z monoteistických bohů či proroků. A toho věčného a všudypřítomného boha tihle lidičkové tři miliony let naprosto nezajímali!
Milá Kateřino,
naprosto nechápu proč mne osočuješ z něčeho, co jsem neudělal. A navíc ve věci, která se tebe netýká. Pokud ti dělá problém psaný text, nehledej viníka ve mě, nemohu za to. Jistotu nemám žádnou a také to, že jsem neomylný jsem nikdy netvrdil (spíše naopak), nevím tedy jak jsi k tomuto tvrzení dospěla.
Na druhou část odpovídat nebudu protože:
1. Je to otázka teologická a tebe teologické odpovědi nezajímají
2. nekladeš otázky, ale vedeš monolog, žádné odpovědi tedy slyšet nechceš
Mám pocit, že tvůj příspěvek neměl jiný účel než napadat, pokud budou i další tvé v tomto smyslu, odmítám na ně reagovat. Budu odpovídat na rozumné a věcné otázky ať už pozitivní nebo negativní, ale nebudu odpovídat na argumenty nepodložené a neopodstatněné napadání. (Typu za všechno zlo světa může církev, protože křesťané jsou špatní.)