abaddon: Mezi "pohodovým víkendem s kamarády" a "dravou honbou za tím být nejlepší, což zajistím nejlépe tím, že veřejně upozorním na chyby jiných" je spousta snesitelných možností.
Já rozhodně nejezdím na akce kvůli pohodovému víkendu s kamarády, protože ten si dokážu zorganizovat jinde a snadněji - na akce jezdím právě kvůli motivaci, inspiraci, pro radu... Že to je zároveň pokaždé i příjemný víkendy s kamarády je příjemný bonus - který zároveň zajišťuje, že mě snaha se zlepšovat nepřechází.
Zvláštní je ten rozpor mezi akcí a diskusí na netu - na akcích žádnou buzeraci nepozoruji, spíš naopak. Vím, že mám dost velké rezervy, že bych se dokázala snažit víc - ale když vidím, co všechno se na akci vyskytne, tak zlepšuju jen to, na čem záleží mně. Na netu se naopak odsoudí kde co - a na příští akci je to jako předtím. Kritizovat a hlavně hecovat musejí opravdu ti nejbližší, spíš kamarádi než kdo jiný - ti, na kterých dotyčnému záleží.
Nešvary a prasárny
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
Policajt, který bude na akci dohlížet na dodržování regulí je myslím výtečná věc. Párkrát jsem ho dělal takže vím, že věc funguje už ze své podstaty. Lidi si automaticky dávají bacha, když ví že je někdo kontroluje. Až budete tuhle funkci zavádět pečlivě vybírejte. Především to musí být autorita morální, potom by měl mít jisté fyzické předpoklady, musí být důsledný a hlavně "papežštější než sám papež". Loni jsem zažil na táboření policiajty, kteří se sice první den snažili, ale ke konci už lážo plážo porušovali jedno z nejdůležitějších pravidel. To je pak na nic a je to horší, než kdyby tam vůbec nebyli.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Narážíš na corralový tábor?cossack píše:Loni jsem zažil na táboření policiajty, kteří se sice první den snažili, ale ke konci už lážo plážo porušovali jedno z nejdůležitějších pravidel. To je pak na nic a je to horší, než kdyby tam vůbec nebyli.
Sorry za oftopic.
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Hévéése
-
- Stálý přispěvatel
Možná by bylo dobré, pokud to půjde, dodržovat hierarchii - tzn. přestupek účastníka řešit s vedoucím jeho skupiny, který by měl okamžitě zjednat pořádek, nikoliv se dohadovat přímo s účastníkem, natož ještě před diváky... Když to nepomůže, příště nezvat celou skupinu.
Na Rogaru jsem měl právě problém s tím mandátem - cítil jsem se jaksi nepatřičně, že někomu něco vytýkám, když nejsem pořadatel (ostatně dotyčná kuřačka a kelímkáři mě ani nebrali nijak vážně) a chodit na ně žalovat mi taky nepřišlo vhodné...
Na Rogaru jsem měl právě problém s tím mandátem - cítil jsem se jaksi nepatřičně, že někomu něco vytýkám, když nejsem pořadatel (ostatně dotyčná kuřačka a kelímkáři mě ani nebrali nijak vážně) a chodit na ně žalovat mi taky nepřišlo vhodné...
-
- Stálý přispěvatel
Brýle jsou dosti specifický problém. Sám jsem od mala brýle nosil a na akcích jsem byl často "ztracen" a čočky absolutně nesnesu. Vyřešil jsem to ne zrovna levnou operací. I proto mám nyní "pochopení" pro ty, kteří to aktuálně řeší.
Pravdou je i skutečnost, že když máte brýle na očích odmala, tak si to často ani člověk neuvědomuje a případně potřebuje upozornění od ostatních. Pokud možno slušné.
S tím zapomenutím je to podle mne i u dalších věcí. Dvě hodiny jsem nevědomky chodil po akci s gumkou ve vlasech, všimla si jí jistě řada lidí, ale až Rab mne na to upozornil.
Trochu mi to připomíná otázku rovnátek - snad se nepletu, ale některá rovnátka nejdou sundávat - a jak potom přistoupit k danému člověku? Diskriminovat jej pro "zdravotní handicap" nechci, takže se držím zatím spolehlivého "máš-li rovnátka, nelez do popředí a při prezentacích se moc nesměj". Přesto takový člověk v určité chvíli bude nedobově vybaven a bude působit nedobově.
Tím jsem chtěl říct, že brýle mi (tolik) nevadí ve chvílích kdy je kostýmovaný člověk divákem-přednáška, na workshopu, brigádě, u představení pro diváky by nikdy neměly být.
---
Pomocná stráž VB (spíše WB) je něco, co jsme právě chtěli převzít od Indiánů, ale zatím byly reakce na takovou instituci neslané nemastné. Pokud by však vyústěním diskuse bylo zřízení (respektive akceptování) institutu "stráže" bylo by to jen kladným výsledkem.
---
Jinak souhlasím s tím, že to chce odvahu. Vím to z ochrany přírody, kdy žijete mezi lidma a máte v "popisu dobrovolné práce" upozorňovat lidi na určité prohřešky. Obzvláště reakce bývají peprné.
Pravdou je i skutečnost, že když máte brýle na očích odmala, tak si to často ani člověk neuvědomuje a případně potřebuje upozornění od ostatních. Pokud možno slušné.
S tím zapomenutím je to podle mne i u dalších věcí. Dvě hodiny jsem nevědomky chodil po akci s gumkou ve vlasech, všimla si jí jistě řada lidí, ale až Rab mne na to upozornil.
Trochu mi to připomíná otázku rovnátek - snad se nepletu, ale některá rovnátka nejdou sundávat - a jak potom přistoupit k danému člověku? Diskriminovat jej pro "zdravotní handicap" nechci, takže se držím zatím spolehlivého "máš-li rovnátka, nelez do popředí a při prezentacích se moc nesměj". Přesto takový člověk v určité chvíli bude nedobově vybaven a bude působit nedobově.
Tím jsem chtěl říct, že brýle mi (tolik) nevadí ve chvílích kdy je kostýmovaný člověk divákem-přednáška, na workshopu, brigádě, u představení pro diváky by nikdy neměly být.
---
Pomocná stráž VB (spíše WB) je něco, co jsme právě chtěli převzít od Indiánů, ale zatím byly reakce na takovou instituci neslané nemastné. Pokud by však vyústěním diskuse bylo zřízení (respektive akceptování) institutu "stráže" bylo by to jen kladným výsledkem.
---
Jinak souhlasím s tím, že to chce odvahu. Vím to z ochrany přírody, kdy žijete mezi lidma a máte v "popisu dobrovolné práce" upozorňovat lidi na určité prohřešky. Obzvláště reakce bývají peprné.
vladyka Křesomysl, Velesův lid
---
Historické tržiště / Slované.cz
---
Pište mi přes mail: petr(*)slovane.cz // ne SZ !!!
---
Historické tržiště / Slované.cz
---
Pište mi přes mail: petr(*)slovane.cz // ne SZ !!!
-
- Občasný přispěvatel
Souhlasim spis s Abbem a s tim ze nejlepsi je okamzita neoficialni korekce od vsech kteri si nejakeho nesvaru na vybaveni vsimnou. Clovek ma pak moznost vybaveni upravit hned jak ho nekdo upozorni a ne ze bude chodit po place cely den a delat ostudu nez si ho vsimne nekdo z organizatoru.
Pokud bych mel mit nekdy nevhodny kostym/vybaveni, tak me prosim upozornete rovnou jeste nez na me postvete organizatory
add bryle: divaci jsou jasni, pozadavek maximalni autenticity. Ale vecer u ohne... jsem jednim z tech kterym ocky moc nesednou, zvlast po celem dnu v prachu a na slunicku. Pridejme jeste alergii a oci toho maji opravdu dost. Kdyz si cocky po setmeni sundam, tak je muj pozitek z vecera o 100% lepsi.
Tak jeste sedet u ohne, chlastat pivo a zrat bez bryli a kdyz clovek potrebuje neco najit, nebo nekam dojit, tak si bryle nasadit. Asi to budu praktikovat timhle zpusobem.
Nebo si poridit nejake kvalitni cocky na jedno pouziti, co bych v oku vydrzel mit po cely vikend. Nemate nahodou nekdo tip na konkretni vyrobek?
Pokud bych mel mit nekdy nevhodny kostym/vybaveni, tak me prosim upozornete rovnou jeste nez na me postvete organizatory

add bryle: divaci jsou jasni, pozadavek maximalni autenticity. Ale vecer u ohne... jsem jednim z tech kterym ocky moc nesednou, zvlast po celem dnu v prachu a na slunicku. Pridejme jeste alergii a oci toho maji opravdu dost. Kdyz si cocky po setmeni sundam, tak je muj pozitek z vecera o 100% lepsi.
Tak jeste sedet u ohne, chlastat pivo a zrat bez bryli a kdyz clovek potrebuje neco najit, nebo nekam dojit, tak si bryle nasadit. Asi to budu praktikovat timhle zpusobem.
Nebo si poridit nejake kvalitni cocky na jedno pouziti, co bych v oku vydrzel mit po cely vikend. Nemate nahodou nekdo tip na konkretni vyrobek?
-
- Stálý přispěvatel
Ondra: Já měla čočky teď o víkendu prvně a vydržela jsem v nich od pátku do neděle. Bohužel značku nevím, ale zjistím. Měla jsaem to i s exkluzivní kontrolou v sobotu, protože optička, která mi je dávala, se přijela na Rogar podívat.
)) Nějaké jednodenní jsem dostala taky, ty budu testovat teď o víkendu (udělám z nich třídenní
) - když se osvědčí, dám vědět. (Mám dost citlivé oči na to, aby to, co snesu já, snesl už každý.)

-
- Stálý přispěvatel