Bacha - já ho neobhajuju. Jen zděluji, co jsem z něj vytáhnul. A i to, že to je případ pro Choholouška

Fakt je, že pár věcí udělal dobře! Ale jak píše Méďa - zadavatel si ho musel hlídat a hlídat!!!
Moderátor: Joe
sigi píše:Poradíte mi někdo jak se dostat k hezké křesadlové pušce a přitom se nezrujnoval na deset let?Mimochodem dá se taková nádhera u nás pořídit?
to pridej brachu, musketu od Pedersoli koupis kolem 30 000 KcSpiciMedved píše:Tak, pořídit se samozdřejmě u nás dá. Je několik variant : obchod se zbraněmi ( velký výběr má Brymová www.zbranebrymova.com , nebo BVS www.9mm.cz ) , nebo navštívit puškaře a nechat si vyrobit a nebo prohlížet inzeráty a bazárky ( jedna se myslím vyskytuje na www.zbrojacek.cz )
Co se týče cen, záleží, co si od křesadlovky slibuješ, jak moc jí chceš dobově odpovídající a v jaké kvalitě. Co já vím, tak ceny se pohybují u nových zbraní
cca od 8000,- do 20000,-
Podle mne záleží hodně na poptávce a na propracovanosti zbraně. Co jsem se díval na fotky, tak třeba ten Frontier nic moc (takovej kořen shlavní a zámkemJoe píše:Popravdě si již roky kladu otázku proč? Výrobně by měla být mušketa vlastně paradoxně levnější. Ve své době tomu i tak bylo. Nenalhávejte si, že v době ryflí byla armáda vyzbrojena mušketama pro nějaké výhody. Hlavním důvodem nepochybně byla cena zbraně, a to že pro ty účely to prostě stačilo. O to tu ale nejde.
Zdá se mi, že se sem paradoxně promítlo to, že čím je zbraň (myslím originál) starší, tím má logicky větší cenu, protože čím je něco starší, tím se toho většinou (výjimky jsou pochopitelně, tak že nechytat zase za pysky) i méně dochovalo a tak je to cenější. Ale u replik
Podle mne je to bouda
a nebo jsem něco nepochopil