Plátová ve smyslu celoplechová(kovová)? ochrana předloktí určitě, jeden z důvodů proč to řeším Jinak krásnou ochranu kolen a holení jsme našel v holkhamské bibli v pěší části toho masakru, který se řešil ve zbraních.
Ken o cukamu nakereba omoru koto ga dekinai.
Ken o cukami nagara daku koto ga dekinai.
Myslel jsem spíš jen ochranu předloktí a lokty. Ramena kryje kukla.
Možná s další prošívkou, tahle nemá spojené podpaží a ty nefungovalo dobře pod kroužky.
Pořád jsi neřekl na kdy.Na lokty můžeš dát misky a na předloktí kožené chrániče zesílené železnými proužky.Ale i tak by tam měla být kroužkovka.Trup je prostě důležitější než ruce.Zkus uvažovat o ostrých zbraních,ne o divadelních.
Důležitější, ale ne ohroženější. U tyčových zbraní v 15. století je běžná prošívka na těle, ale helma a ochrana hohou a rukou, protože to schytávají jako první a pořádné vycpání by je znehybnilo...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Kain píše:Důležitější, ale ne ohroženější. U tyčových zbraní v 15. století je běžná prošívka na těle, ale helma a ochrana hohou a rukou, protože to schytávají jako první a pořádné vycpání by je znehybnilo...
To jo,to jo,akorát,že tady čekám spíš počátek 14.stol.
Jako pěšák s dřevcem víc nepotřebuješ a mimo jiné si všechny věci nosíš sám. Zeptej se Romula, kolik toho unese pěšák, má-li se přesouvat po vlastních byť jenom pouhé 3 dny Když jsme to zkoušeli, vypadali jsme takhle a shodli jsme se, že bychom si nic navíc nebrali (určitě ne kroužkovou košili ), nejenom proto, že je to zbytečná váha, ale především proto, že to jako pěšáci nepotřebujeme. Při sestavování výbavy a výzbroje svého vojáka stále přemýšlej nad reálnou praktičností, nikoli nad soudobým pojetím "bitev".
Prošívanice, šišák, kukla je teď jediná zbroj co mám, ale připadá mi to mírně nedostatečné. Například po jednom zásahu do předloktí jsem měl málem zlomenou ruku. Takže i když je přesná kopie pěkná, zdravé ruce mám radši.
Jinak já se časem chci propracovat k těžkooděnému pěšákovi. Pokub je členem nějaké jednotky, tak mu část výbavy veze vůz, ne? Např. janovanští pavézníci u Kreščaku.