Zbraně - od křesadla po opakovačku

Zbraně a Vojenství

Moderátor: Joe

Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Spící Medvěd »

No, to je přesné ono, hlavně ta druhá. A máš , nebo víš, kde půjčit ?
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od cossack »

Nějakou knihu má Nibowaka, prý ji koupil u Wágnera
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Spící Medvěd »

cossack píše:Nějakou knihu má Nibowaka, prý ji koupil u Wágnera
Akorád bych na Nibowaku potřeboval kontakt.
awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od awe »

cossack píše:Nějakou knihu má Nibowaka, prý ji koupil u Wágnera
jj, Wagner má v nabídce právě tu Northwest Gun.... ale dá se rozhodně (stejně jako skoro všechno) pořídit i levněji než od něj :wink:
atman

Hawken od Ardesy - problem :-)

Příspěvek od atman »

Zdar nacelnici (pod delsi vodmlce)

mam drobny problem (jsem asi debil) .. mam tu Hawkenu od Ardesy a nedokazu vytahnout nabijak (ramrod) ... je to vyrobeny z nejakyho plastu :-( na konci to ma nanytovany mosazny vrsek...

Kdyz to chci vytahnout (normalne) kousek to jde a pak se to nekde uvnitr sekne. Nechci na to pouzit osvedcenou metodu zvysujici se sily, ani se mi to nechce kvuli tomu nejak rozebirat .. nema nekdo tuchy co to po mne chce ??? Silu nebo je v tom nejaka vychytavka ??
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

Atman: po dlouhe dobe te rad vidim, doufam, ze brzo i na zivo :-)

V pripade, ze se ti kousnul uvnitr hlavne to vypada, ze se ti ten mosazny konec chytil uvnitr za ten duty sroub (zatravkovy sroub???), na kterem je piston. No, kdyz to slo tam, melo by to jit i ven, otazka je, kolik mas trpelivosti si s tim hrat. Kazdopadne doporucuji kombinacky - jde to lip, nez v prstech. No a kdyz nepomuze otaceni a ruzne jine zkouseni, pak stejne sahnes po hrube sile. Jeste by mosna slo odsroubovat sroubek na tom "zatravkovem sroubu" a nejakou kovovou tycinkou se snazit odtlacit ten uviznuty konec nabijaku od toho sroubu uvnitr hlavne a zaroven se nabijak snazit vytahnout ven. Treba by taky pomohlo to touto cestou trochu promazat olejem, to taky nekdy pomaha v pohybu tam a ven - znas z praxe, ne? :wink:
NO, ale mozna taky jen kecam a je vsechno jinak :lol:

Pokud ti nejde vytahnout zpod hlavne, kde je normalne ulozenej, zkus (pokud to jde - nekdy tomu brani prave nabijak) sundat hlaven a mel by ses dostat k perku, ktere nabijak drzi proti vypadnuti. Staci, aby jsi ho tam pri montazi dal naopak a mas o zabavu postarano, protoze pak se stane samosvornym. Mozna bude stacit jen sundat zamek - to perko byva nasazene na sroubu, ktery drzi zamek a tim by se mohlo uvolnit. Jinak asi nezbyde, nez pouziti nasili s ryzikem poskozeni nabijaku, pripadne toho pridrzneho perka.

Kazdopadne hodne stesti :)
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od peggy »

Vitous to popsal přesně, snad bych jen dodal, že je samozřejmě možné povolit ten zátravkový váleček - nejlépe to jde nějakým hasáčkem podloženým ohnutou silnou kůží, a piston tam klidně může zůstat, aspoň je za co zabrat. Pokud by to nechtělo povolit, je lepší to uvolnit WD40, petrolejem apod. Některé flinty mají váleček nebo mušli s opačným závitem (např. Armisport), ale bývá tam pak značený směr vyšroubování vyraženou šipkou. Závit při zpětné montáži není třeba nijak těsnit.
Peggy, Trappers´Corral
atman

Příspěvek od atman »

ne napsal sem to asi blbe ... je to kously v tom svym obvyklym "ulozisti" ... tedy pod hlavni jak bejva nabijak normalne strcenej ... kousek to povytahnu a pak drc a dal to nejde .. votacet s tim de, ale vysunout ne
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

Atman: na to jsem ti psal odpoved taky, to vypada na to perko, ktery drzi nabijak proti vypadeni
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
Doktor

Příspěvek od Doktor »

Hele Medvěde a mluvíš o puškách nnebo o mušketách ? Na obchodní pušky máme totiž v knihovně skeč a díky panu Doktorovi a jeho bejvalce dokonce v češtině. Na obchodní muškety rovněž existuje skeč, leč přes moje urgence nikdo z knihovníků ho neníschopen dostat do republiky i když jsem nabízel finanční spoluůčast. (stával asi 5 USD). DOK